6 Признака за разпадаща се връзка

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 15.9.2023
легнала жена гледа към мъж
Pexels / Unsplash
Връзките не се разпадат за ден-два. Това е плавен процес, който в повечето случаи отнема месеци.

Ако от известно време усещате, че нещо във връзката ви не върви и че партнорът ви напоследък не полага същите усилия както преди, това е признак, че вие вече не сте приоритет.

В началото е лесно да пропуснем признаците, защото те са трудно забележими, но с времето те стават все по-видими. Няколко месеца по-късно, проблемът може да се е задълбочил дотолкова, че поправянето му да изисква твърде голям психологически ресурс.

Проблемите с привличането са основна причина за разпадане на връзките. Игнорирането на първоначалните знаци е най-голямата грешка, която можем да допуснем. Ще ви запозная със 6 признака, за недостатъчно привлечен към вас, партньор.

1. Партньорът не полага много усилия

Ако наблюдавате, че партньорът ви не полага същите усилия като преди, или усещате, че го прави без желание, а по-скоро от задължение. Това е признак, че нещо може би не е наред.

Разбира се, може да е нещо временно - някакъв временен период, но е добър момент да се замислите над състоянието на връзката ви през последните месеци и дали няма повод за притеснение.

Има ли я тази игривост между вас, закачките, вълнението, желанието на партнора да прекарва с вас или по-скоро умът му е някъде другате? Замислете се и дали не се е случило нещо конкретно, след което връзката ви е влязва в това състояние, като например - да не сте си защитили достойнството.

На този етап не може ясно да се определи какъв е източника, затова е препоръчително да се говори с партньора и ако се окаже, че работата му е много натоварваща или нещо друго го мъчи, помогнете му, като временно поемете част от неговите задължения.

Но ако няма логична причина за неговата неинвестираност във вас, тогава навярно той не се чуства достатъчно привлечен към вас. В такъв случай е нужно и вие да намалите усилията си във връзката, така че да съответстват на неговите. Така ще балансирате нещата и ще избегнете сценарий, в който ви приемат за даденост.2. Партньорът гледа повече към приятелите си

Това е естествена фаза при разпадащите се връзки. Когато партньора не е достатъчно привлечен, той е объркан и не знае какво да прави. Но със сигурност се чувства по-добре с приятелите си.

Имайте предвид, че партньора ви не може просто да щракне с пръст и да се почувства привлечен към вас. Неговото привличане към вас всъщност зависи от вас, а не от него. Когато той не се чувства достатъчно привлечен, под някаква форма той ще се отдръпне от вас, за да се опита да разбере какво точно се случва. И от вас е изисква просто да му позволите да се отдръпне, без да изпадате в кризисни състояния.

Повечето хора в такъв момент за жалост се престарават да скъсят дистанцията - почват да звънят и да ангажират партньора, без да осъзнават, че така го задушават. Вместо това направете същото като партньора и се фокусирайте над приятелите и ангажиментите си.

Това е обикновен тест с отдръпване. Достатъчно силни ли сте за да позволите на партньора да се отдалечи, без да се побъркате?3. Партньорът ви не напира за секс.

Когато спадне привличането се наблюдава, че партньора губи желанието си за интимност с вас. Когато клиенти ми споделят, че от 2 месеца не са били интимни, това е ясен признак за проблем с привличането, и то в доста напреднал стадий.

Ако такава е ситуацията при вас, ще трябва да вземете мерки и да запалите огъня на привличането. И това не означава да купувате цветя на партньора и да приготвяте романтични вечери. В някои случаи това би помогнало, но ако сте чели книгата ми, знаете, че привличането търси съвсем други характеристики. Като например да се запишете на фитнес, танци или да срещнете нова приятелска компания, с която да излизате на приключения (без вашия партньор).

Тези неща ще повлияят на партньора ви, и ще му покажат, че вие си имате и други аспекти от живота, които ви правят щастливи и това ще го привлече. Може би твърде много гледате към него. Не забравяйте, че не сте направени така, че да стоите прави само ако се подпирате на някой друг.4. Спане в отделни стаи.

Не разбирам защо има хора, които от година спят в отделни стаи и не се усещат, че това е проблем. Ако вашия партньор спи в отделна стая, това навярно е защото вашата връзка на енергийно ниво вече не е партньорска, а изглежда по-скоро като родител към дете.

Ако вие правите всичко за партньора си и имате безусловна любов към него, която ви кара да се жертвате, без да изисквате нищо от в замяна, значи имате проблем.

Вижте, безусловната любов е много красива, но НЕ СЪЩЕСТВУВА между мъжа и жената. Запазете я за вашите деца или за животните. А към вашия партньор винаги трябва да имате условия, иначе той ще ви приеме за даденост и вие ще се превърнете по-скоро в негов родител, отколкото в партньор. Защото вижте... само родител може да дава без да изисква нищо.

И ако с вашите безусловни усилия във връзката сте превърнали партньора си в някой, който само получава, без да се изисква да дава за вас - то той става детето във връзката. А детето не може да се чувства привлечено към родителя си.

За да поправите тази ситуация, трябва да извадите партньора си от ролята, в която сте го вкарали, като поставите себе си на първо място и заявите ясно какво искате. Спрете да живеете заради него и поставете нуждите си на преден план, дори това да означава да заминете за седмица-две за да се оттърсите от хаоса.

Ако този проблем е в напреднал стадий, партньорът ви няма да ви улесни. Той ще противопоставя на повечето ви действия, но това е цената, която плащате, ако не сте действали навреме.5. Неуважение

Както обичам да подчертавам - ако проблемът е на ниво уважение - най-лесния начин да се възстановите връзката е като пратите партньора си по дяволите.

Не се шегувам. Ако партньорът не ви уважава, той постоянно ще ви наказва за това, че продължавате да сте с него и да търпите неуважението му. И ако смятате да търпите нападките "в името на любовта", само ще влошите нещата. Когато не те уважават - ставаш и си тръгваш.

Така най-накрая показвате, че вие също си имате граници и че сте готови да ги защитите. Сега партньорът ви ще започне отново да ви уважава и ако все още има потенциал да възстановите връзката си, партньорът сам ще поиска шанс.6. Партньорът се разхубавява и търси внимание от други

Не е изключено когато връзката не върви, да забележите, че партньора ви обръща повече внимание на други представители от вашия пол. Това е характерно особено за хората, които се страхуват от самота.

Те предпочитат да се застраховат, като си осигурят "план Б", преди да се стигне до раздяла, но това далеч не гарантира, че партньора ви има намерение да се разделя с вас, а по-скоро като мярка за сигурност.

Друг добър признак са визуалните промени и желанието на партньора да пробва нови дейности и хобита без вас. Това е част от емоционалното разделяне, и ако вече се е случило при вас в съвкупност с горните признаци, е препоръчително вие също да се захванете с нещо ново, или сами да предложите да си дадете почивка с партньора, за да имате време за себе си.

Това неочаквано ваше желание ще учуди партньора и ще прекалибрира фокуса му към вас.Заключение

Надявам се тези признаци да ви помогнат да идентифицирате на какво ниво са проблемите във връзката ви. Ако вече сте стигнали до раздяла, трябва да знаете, че раздялата става категорична чак месец-два след като сте се разделили. А този месец-два е достатъчно време да поработите над себе си за да си върнете партньора.

Ако това е вашето желание, погледнете обучението "Как да си я върна" или платената ми статия за безконтактност. Ще се радвам да си уговорим час за да обсъдим случая ви.


За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност