Как мъжете разпадаме връзките - 6 Причини

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 22.3.2023
жена се разделя с мъж
615
Pexels / Unsplash
Никой не напуска връзката току-така. Зад всяка раздяла се крият редица причини, които са разпаднали връзката. Ако сме били зарязани, трябва да приемем, че навярно сме допринесли повече за нея, отколкото сме склонни да си признаем. Представям ви 6 основни причини за раздяла

1. Ревност

Ревността се превръща във все по-често срещан проблем. Живеем в свят, в който с няколко клика можем да се свържем с почти всеки от града. Колкото и изкушаващо да бъде, не позволявайте на ревността да контролира живота ви. Ако постоянно се съмнявате в партньора си и изисквате да преглеждате чатовете му, разкривате желание да поемете контрол над ситуацията, което всъщност е породено от слабост и зависимост. В такъв случай не обвинявайте партньора си, ако реши да си тръгне.

2. Твърде контролиращ

Контролиращият мъж в началото изглежда привлекателен, защото емулира сила, но е въпрос на време жената да осъзнае, че зад контрола всъщност се крие страх и несигурност. Контролиращият мъж не обича партньорката си истински. Той се опитва да я "затвори" и плавно да я накара да се откаже от любимите си занимания, за да може всичко, което тя има, да бъде той. Важно е да подчертаем, че да обичаш означава - да даваш свобода. Последното нещо, което жена може да иска е контролиращ мъж.

3. Плахост и безхарактерност

Колкото и лош да е контрола, да бъдете в другата крайност и да се съгласявате с всичко, отново не е на добре. Хората избираме партньори, които могат да натискат емоционалните ни "бутони" ни. Именно затова ако чувстваме твърде голям комфорт с някого, той не ни привлича особено. Предпочитаме здраво стъпили на земята, партньори, които са хем обичливи, хем готови да ни се противопоставят, ако се налага. Плахият мъж не впечатлява жените с нищо.

4. Постоянно в лошо и скучно настроение

Ако прекарвате дните си нацупени, с кофти настроение и негативно отношение към живота, навярно това е основна причина да бъдете зарязани. Погледнете през техните очи - бихте ли предпочели да бъдете с някой, който само мрънка, при положение, че можете да срещнете радостен, самоуверен и забавен партньор, който ви кара да се чувствате добре?

5. Мързел

Мързелът ощетява както кариерата, така и любовния живот. Начинът по който хората гледат на нас, до голяма степен се определя от мързела. Ако прекарвате времето си непродуктивно и се налага партньорът ви да върви подир вас, това навярно не е сред нещата, които биха го направили щастливи.

6. Рутина

В началото, връзките са вълнуващи — изпълнени със забавление, спонтанност, приключения и хармония. След няколко месеца това вълнение изчезва и връзката претърпява промяна. Нощта из града се превръща в гледане на филми, скъпите вечери се превръщат във поръчване на пица. Секс мараноните в 5-минутни удоволствия. Жените са по предразположени да скучаят във връзките си, а мъжете са по-склонни да ги карат да скучаят, тъй като имат тенденцията да се наслаждават на по-монотонно ежедневие. Ако се чудиш защо се разпадат толкова много връзки, които на пръв поглед изглеждат стабилни — рутината може да бъде причината

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност