Мъж не трябва да се занимава с връзки преди да навърши 28 г.

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 16.6.2022
влюбени мъж и жена
675
Pexels / Unsplash
Любовта е една от основните колони, поддържащи живота ни пълноценен и щастлив. Независимо кой си, в какво вярваш и какви цели имаш, дълбоко в себе си желаеш да бъдеш въвлечен в красива романтична история.

Като сексолог, често обсъждам връзките с мъже от всякаква възраст. Забелязвам, че сред по-младите от тях се засилва един доста разпространен модел. Той гласи:
1. Намери си партньорка.
2. Намери задоволителна работа.
3. Забавлявай се.

И моделът приключва дотук...

За мен въпреки, че този модел може да носи щастие и удовлетвореност, е несъвместим с това, което ни прави мъже на първо място.

Какво имам предвид?
Забележете първия приоритет: той е обвързан с любовта.

Проблемът, който наблюдавам се състои в това, че много мъже активно се борят в живота за да привлекат партньорка, но когато я намерят, тяхната борба в живота изведнъж приключва.

Познавам страхотни млади мъже, изпълнени с огън, страст и идеи. В мометна в който си намерят партньорки, всичките им мечти и страсти моментално остават на заден план. Сега тези мъже живеят като възрастни - сякаш вече са "превъртяли живота". Не полагат усилия, не инвестират време в себе си и остават на същото ниво на личностно и духовно развитие с години, докато междувременно занемаряват външния си вид. И ето как мъже с огромен потенциал отдават цялото си време и енергия на връзките.

Сещам се за млад мъж, който смени държавата за да живее с приятелката си, пренебрегвайки това, че университетът там, отказваше да му признае цели три семестъра. Той се върна година и половина назад с обучението за да живее с нея. Някои биха казали - "Еха, това се нарича истинска любов!". Моето мнение е по-различно - "За какво пропиля година и половина от живота си?". Друг е въпросът, че тази връзка се разпадна.

През годините съм се сблъсквал с най-различни любовни истории на мъже и мога да гарантирам, че описаният по-горе, модел, се среща плашещо често.

Защо смятам, че мъжете не трябва да се занимават с връзки, преди да навършат 28 ?

Много е просто:
1. Жените навлизат в най-силните си години в началото на 20-те и излизат около 30-те. В този период, те са в разцвета на своята красота и плодовитост, и активно търгуват със своята стойност на любовния пазар. Съвсем очаквано е много от тях да бъдат с високо самочувствие и пренебрежително (за жалост) отношение към мъжете. Когато имат много опции и всеки мъж на практика се "бори" за тях, това създава едни грешни модели в които се гласи, че мъжът по подразбиране трябва да се бори за всяка капка женско внимание.

Тук обаче се случва нещо интересно. С преполовяването на този период, жените усещат как това предимство им се изплъзва. Тогава тяхната стратегия в дейтинга мигрира към по-зрял модел и изграждат по-добро отношение и уважение към мъжкия пол. Така погледнато - вероятността жените, които някога са били извън нашия "калибър", след години да попаднат изцяло в нашия обсег, се увеличава с времето.

2. Мъжете навлизат в най-силните си години покрай 25-тата годишнина и продължават този период чак докато навършат 40 г. През този период мъжа разполага с времето и енергията да гради. Ако мъжът реши да използва тази енергия за да се отдаде на жена или семейство, той губи потенциала си да гради и да се развива. Такива мъже изпитват трудности да изградят нещо свое, поради ангажименти към семейството. Всяко кариерно развитие при наличие на връзка или брак, се случва с много по-бавно темпо, отколкото по принцип. Така погледнато бракът при мъже в началото и средата на 20-те си години, е изключително лоша инвестиция и задължава мъжа да залага на сигурните и комфортни действия, вместо да рискува, да усвои нов занаят, да преодолява предизвикателства, създаде свой бизнес и т.н.

3. Мъжете, които използват силните си години за да градят и да работят над себе си, се изтрелват изключително високо на сексуалния пазар. При навлизане в 30-те си години, тези мъже могат с лекота да излизат с всяка красива жена, независимо дали е 20, 30 или 40-годишна. Ако сте гледали риалитито "Ергенът", сигурно сте забелязали огромната стойност на мъжкия участник Виктор Стоянов. Въпреки, че целта на предаването е участничките да спечелят сърцето му, то не е трудно да се досетим, че не му е нужно реалити, за да получава покани и предложения от чудесни привлекателни жени.

Мъжете неслучайно израстват много след раздяла

Когато мъжът преодолее раздяла с партньорка, се наблюдава обратния ефект. Той се съживява, пробужда се, погледът му се избистря и изведнъж осъзнава какво всъщност му е отнела връзката. Тук веднага се сещам за един приятел, който приключи 5-годишна връзка и се захвана с културизъм. След няколко месеца вече участваше в конкурси и състезания с голям успех. Това навярно никога нямаше да се случи, ако веднага беше влязал в нова връзка. Мога да дам себе си за пример - YouTube канала, книгата ми, работата ми като сексолог, този ръчно направен сайт, консултациите. Всичко това започна в момента, в който приключи моя връзка.

Това са причините, поради които смятам, че мъжете не трябва да се занимават с връзки, преди да навършат 28 години. Да, ирония е, че аз, който консултирам мъжете как да изграждат и възстановяват взаимоотношения, съм на мнение, че за връзки не трябва да се бърза...

Може би има защо :)

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност