Мъж не трябва да се занимава с връзки преди да навърши 28 г.

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 16.6.2022
влюбени мъж и жена
569
Pexels / Unsplash
Любовта е една от основните колони, поддържащи живота ни пълноценен и щастлив. Независимо кой си, в какво вярваш и какви цели имаш, дълбоко в себе си желаеш да бъдеш въвлечен в красива романтична история.

Като сексолог, често обсъждам връзките с мъже от всякаква възраст. Забелязвам, че сред по-младите от тях се засилва един доста разпространен модел. Той гласи:
1. Намери си партньорка.
2. Намери задоволителна работа.
3. Забавлявай се.

И моделът приключва дотук...

За мен въпреки, че този модел може да носи щастие и удовлетвореност, е несъвместим с това, което ни прави мъже на първо място.

Какво имам предвид?
Забележете първия приоритет: той е обвързан с любовта.

Проблемът, който наблюдавам се състои в това, че много мъже активно се борят в живота за да привлекат партньорка, но когато я намерят, тяхната борба в живота изведнъж приключва.

Познавам страхотни млади мъже, изпълнени с огън, страст и идеи. В мометна в който си намерят партньорки, всичките им мечти и страсти моментално остават на заден план. Сега тези мъже живеят като възрастни - сякаш вече са "превъртяли живота". Не полагат усилия, не инвестират време в себе си и остават на същото ниво на личностно и духовно развитие с години, докато междувременно занемаряват външния си вид. И ето как мъже с огромен потенциал отдават цялото си време и енергия на връзките.

Сещам се за млад мъж, който смени държавата за да живее с приятелката си, пренебрегвайки това, че университетът там, отказваше да му признае цели три семестъра. Той се върна година и половина назад с обучението за да живее с нея. Някои биха казали - "Еха, това се нарича истинска любов!". Моето мнение е по-различно - "За какво пропиля година и половина от живота си?". Друг е въпросът, че тази връзка се разпадна.

През годините съм се сблъсквал с най-различни любовни истории на мъже и мога да гарантирам, че описаният по-горе, модел, се среща плашещо често.

Защо смятам, че мъжете не трябва да се занимават с връзки, преди да навършат 28 ?

Много е просто:
1. Жените навлизат в най-силните си години в началото на 20-те и излизат около 30-те. В този период, те са в разцвета на своята красота и плодовитост, и активно търгуват със своята стойност на любовния пазар. Съвсем очаквано е много от тях да бъдат с високо самочувствие и пренебрежително (за жалост) отношение към мъжете. Когато имат много опции и всеки мъж на практика се "бори" за тях, това създава едни грешни модели в които се гласи, че мъжът по подразбиране трябва да се бори за всяка капка женско внимание.

Тук обаче се случва нещо интересно. С преполовяването на този период, жените усещат как това предимство им се изплъзва. Тогава тяхната стратегия в дейтинга мигрира към по-зрял модел и изграждат по-добро отношение и уважение към мъжкия пол. Така погледнато - вероятността жените, които някога са били извън нашия "калибър", след години да попаднат изцяло в нашия обсег, се увеличава с времето.

2. Мъжете навлизат в най-силните си години покрай 25-тата годишнина и продължават този период чак докато навършат 40 г. През този период мъжа разполага с времето и енергията да гради. Ако мъжът реши да използва тази енергия за да се отдаде на жена или семейство, той губи потенциала си да гради и да се развива. Такива мъже изпитват трудности да изградят нещо свое, поради ангажименти към семейството. Всяко кариерно развитие при наличие на връзка или брак, се случва с много по-бавно темпо, отколкото по принцип. Така погледнато бракът при мъже в началото и средата на 20-те си години, е изключително лоша инвестиция и задължава мъжа да залага на сигурните и комфортни действия, вместо да рискува, да усвои нов занаят, да преодолява предизвикателства, създаде свой бизнес и т.н.

3. Мъжете, които използват силните си години за да градят и да работят над себе си, се изтрелват изключително високо на сексуалния пазар. При навлизане в 30-те си години, тези мъже могат с лекота да излизат с всяка красива жена, независимо дали е 20, 30 или 40-годишна. Ако сте гледали риалитито "Ергенът", сигурно сте забелязали огромната стойност на мъжкия участник Виктор Стоянов. Въпреки, че целта на предаването е участничките да спечелят сърцето му, то не е трудно да се досетим, че не му е нужно реалити, за да получава покани и предложения от чудесни привлекателни жени.

Мъжете неслучайно израстват много след раздяла

Когато мъжът преодолее раздяла с партньорка, се наблюдава обратния ефект. Той се съживява, пробужда се, погледът му се избистря и изведнъж осъзнава какво всъщност му е отнела връзката. Тук веднага се сещам за един приятел, който приключи 5-годишна връзка и се захвана с културизъм. След няколко месеца вече участваше в конкурси и състезания с голям успех. Това навярно никога нямаше да се случи, ако веднага беше влязал в нова връзка. Мога да дам себе си за пример - YouTube канала, книгата ми, работата ми като сексолог, този ръчно направен сайт, консултациите. Всичко това започна в момента, в който приключи моя връзка.

Това са причините, поради които смятам, че мъжете не трябва да се занимават с връзки, преди да навършат 28 години. Да, ирония е, че аз, който консултирам мъжете как да изграждат и възстановяват взаимоотношения, съм на мнение, че за връзки не трябва да се бърза...

Може би има защо :)

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност