Как да се справим при спор с партньора

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 28.8.2022
мъж и жена се карат
503
Pexels / Unsplash
Няма значение дали сте гаджета, младоженци или с двадесетгодишен брак. По един или друг начин, конфликтите неизбежно ще се появят във взаимоотношенията, а качествените конфликти са признак за здравословна връзка.

Много от нас обаче отказват да участват в тези конфликти, налагат мнението си и обвиняват другия, без да се замислят за неговите гледни точки. Отхвърлянето на аргументите на партньора и невъзможността да зачетем неговото мнение, са неща, които трябва трябва да се избягват, ако желаем да поддържаме връзката си здрава и стабилна.

Справянето с конфликта изисква да знаем какви са тригерите ни, и кое може да издразни партньора. Основните конфликти винаги са в една от трите големи области - пари, секс и деца. Когато се появят тези важни теми (а те неизбежно ще се появят), е важно да знаете, че е нормално мненията ви да не съвпадат, и в това няма нищо лошо. Споделете мнението си и го защитете, без да го налагате.

Често виждам затихващи взаимоотношения, не защото двойките спорят, а защото не зачитат мнението на другия, карайки го да се чувства отхвърлен. Така например ако аз вляза в ролята на "знаещия" и заявя, че искам нещо да се случи по конкретен начин, просто защото смятам, че съм прав, само ще нараня партньорката си, и ще продължим да се караме, дори и тя да знае, че моето решение е по-добро,

Важно е винаги да се поставяте на мястото на партньора и да покажете, че наистина се вслушвате в неговите твърдения.

Опитайте се да се придържате към темата - тоест да обсъждате конкретния проблем - докато всичко по него се изясни. Тук подчертавам, че оплаквания като - "все така правиш" или "писна ми от глупости" по-скоро ще издрязнят партньора. Освен това никога не се опитвайте да обиждате другия, смятам това за много грозно и ще накара другия да отвърне в замозащита.

Това е особено трудно за мъжете, които може да не осъзнават, че ако изгубят контрол и в яда си, ударят масата, това всъщност е много плашещо за партньорките им.

Конфликтите никога не трябва да се разрешават физически, независимо от интензивността на спора. Ако виждаме, че нещата излизат извън контрол, няма смисъл да продължаваме, тъй като в това състояние е невъзможно да постигнем консенсус. Затова е редно да се оттеглим за да охладим обстановката и да оставим разговора по-късно.

Крайният резултат от спор в една връзка трябва да бъде, че двамата с партньора ви сте помирени един с друг. Хубаво е проблемът да се разреши в разумен срок, защото ако оставим проблемите да се трупат, това гарантира, че в близко бъдеще ще възникнат отново. Също е хубаво да бъдем готови да се извиним као сметнем, че сме допуснали грешка. Това ще покаже, че държим повече на връзката, отколкото на егото си.

Ако партньорката ви, ви се сърди, имам един много готин клип, в който обяснявам как да възстановим хармонията във взаимотношенията.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност