Когато несъзнателно задушаваме партньора си

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 09.9.2022
жена си тръгва
887
Pexels / Unsplash
Забелязали ли сте, как някои хора сами разрушават връзките си? Дори когато имат страхотен партньор, който се отнася добре с тях, те пак намират начин да обездвижат връзката. Често им завиждаме за това, че умеят да влизат във връзки, и то дори с много качествени и привлекателни партньори. За жалост обаче, техният успех е ограничен до фазата на съблазняване, и всичко след тази фаза е обречено на провал.

По-долу съм изброил някои от най-честите прояви на задушаване. Ако ви звучат познати, е редно да се заловите за работа още днес.

1. Настоявате ли двамата да прекарвате всеки уикенд заедно?

За да може партньорът да ви оцени, е важно от време на време да си позволите да му липсвате. Така той ще цени повече времето прекарано с вас и ще се вълнува още повече, когато сте заедно.

Пространството е най-важният фактор за поддържане на дълготрайно сексуално привличане. Ако от време на време не оставяте партньора си на мира, е много вероятно любовта да започне да затихва.

Неведнъж съм наблюдавал при клиенти как - жената казва, че иска повече внимание, иска да се чувства по-обичана и да прекарва повече време с партньора си. В момента в който мъжа й даде тези неща, жената започва да губи интерес и връзката пламно умира. Защо става така? Това се случва, поради несъответствие между това, което жената си мисли, че иска, и това, което реално я тласка към мъжа. Така казано - понякога се налага да наложим пространство, дори и против волята на партньора.

2. Давате ли им време сами?

Всеки има нужда от време за себе си. Ако се форсирате в нечий чуждо ежедневие, рискувате да го задушите. Важно е да обърнете внимание на заложения модел на любов на партньора ви. Вашият модел може да бъде от типа:
- "Показвам любовта си чрез внимание. Давам внимание и искам да получавам внимание".

Ами ако моделът на партньора ви е съвсем различен? Например:
- "Показвам любовта си чрез свобода. Давам свобода и искам да получавам свобода".

В такъв такъв случай е напълно възможно да презасищате партньора си с присъствието си.

Да, всички познаваме такива двойки. Веднъж запознах приятел с момиче, което според него беше "момиче мечта". Година и половина по-късно той не можеше да я понася. Тя постоянно искаше да е с него и за миг и не му даваше свобода. Започнаха да се карат и накрая се стигна до раздяла.

Много често хора с модел "внимание" изобщо не подозират, че съществуват и други модели, и не показват нито разбиране, нито уважение към тях. Редно е да знаете как вашия партньор показва любовта си, и да приемете, че неговият начин може да е различен от вашия.

3. Настоявате ли гаджето да ви води на всяко парти или събитие, на което отива?

Всеки има нужда от време далеч от партньора, особено, когато излиза да се забавлява с приятели.

От личен опит знам колко досадно може да бъде ако половинката не ни оставя да обърнем внимание на приятелите си. Това дори не изисква тя да идва с нас, тя може да досажда по чата.

Дори наскоро ми споделиха за ситуация, в която мъж и новата му партньорка сядат на барче по двойки с негов приятел й гаджето му. Въпросната партньорка в продължение на 5 минути (още в началото) въвлича мъжа в "техни" си разговори, докато другата двойка стои и чака на масата. Естествено тази двойка му се е оплакала, че партньорката му излъчва нюанси на някаква обсебеност. Същите тези двама в съвсем отделен случай отиват на почивка на балкана с голяма компания за два дни. Когато сядат на маса с цялата компания, мъжа и жената отиват до магазина за малко (по нейно желание). След час и половина, компанията им звъни, да ги пита къде са, и се оказало че двамата били "седнали на пейка за малко". Тук отново проличава това задушаване. Вместо да обърнат внимание на приятелите си, тя го изолира и иска вниманието му за себе си. Също така е редно да се подчертае, че още на следващия ден, те имат запазена 4-дневна почивка за двама, което изобщо не извинява и не оправдава поведението на жената.

Партньорът ни си има собствен живот. Редно е да му позволим да се забавлява без нас и да не отиваме неканени. Хубаво е да осъзнаем, че нашият партньор може да не оцени навика ни „просто да се появим“ на мястото. В нашия ум може да изглежда сладко, но половинката ни вероятно няма да го види така.

4. Звъните ли му по няколко пъти на вечер?

Дайте на партньора си малко пространство и време да си върши ангажиментите. Тук говоря от името на интроверт, с любовен модел "свобода": "Спри да ми звъниш постоянно! Нямаш ли си собствен живот?"

Какви са другите модели на любовта?

Те са общо 5, и често се случва поне два от тези модели да са заложени в нас. Това обаче е тема за друга статия.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност