Грешките с които отблъскваме партньора си

#Връзки

Любослав Любенов | Качено на 15.9.2022
Мъж, който успокоява жена
684
Pexels / Unsplash
Връзките изисват време и усилия за поддръжка. Много малко връзки успяват да се задържат дълго в състояние, в което и двамата партньори да са щастливи. Повечето хора прекарват времето си във връзки, в които не са особено удовлетворени. Разбира се, всички се впускаме в любовта с надежди, мечти и очаквания . Но когато се огледаме, виждаме двойки, които далеч не са щастливи. Какво можем да направим, за да не бъдем като тях?

1. Не инвестираш достатъчно време

Във връзка се влиза за да даваш. Ако нямаш намерение да инвестираш време и да обръщаш внимание на партньора си, то няма как връзката да бъде пълноценна. Както обичам да казвам - "Ако нямаш време за връзки, по-добре не влизай в такива".

Ясно е, че понякога се налага да заложим повече над кариерата. Но не ка това да не спира хармонията във връзката.

2. Домашните задължения не са само за жените

Всеки може да се научи да пуска пералня, прахосмукачка и съдомиалня. Все пак какво искат мъжете - равностойна жена или детегледачка и прислужница?

В същото време, ако жената не се старае да подкрепя мъжа в неговата мисия в живота, то несъмнено ще настъпи проблем.

3. Партньорът ти НЕ ти е майка!

Той не поема отговорност за твоето щастие и не може постоянно да компенсира да се нагърбва със задачата - да те прави щастлив. Той не е твой терапевт и не трябва да бъде. Ако нещо те измъчва продължително време, сподели с приятел, роднина или се консултирай с психолог.

Той не може да поддържа връзката сам и не поема отговорност за липсата на усилия за поддръжане на хармонията от твоя страна.

4. Инат и егоизъм

Като мъж, аз неслучайно стоя далеч от инати жени. Колкото и да съм подготвен да се справя с такъв тип характер, отказвам да участвам във взаимоотношения с такъв човек.

Знам колко е трудно да се справиш с някого, който държи на своето и отказва отборната игра. Има разлика между "жена с характер" и "жена с надменно поведение". Разбира се, същото важи и за мъжете.

5. Бягаш от проблеми и конфликти без да се връщаш към тях, по-късно.

Ако страниш от проблемите и бягаш по време на спор, оставяйки спора неразрешен - това създава условия за натрупване на належащи проблеми, които в даден момент ще се стоварят върву връзката, ако не бъдат разрешени.

В същото време, ако се съгласяваш с всичко с идеята да избегнеш конфликт - това е изключително вредно в дългосрочен план и ще платиш цена за това. губейки уважението на партньора.

6. Не слушаш и не подкрепяш идеите на партньора.

Когато става въпрос за важните и трудни начинания, подкрепата е от съществено значение. Какво по-хубаво от партньори, които гледат в еднаква посока?

Да, понякога на партньора ни, му хрумва някоя наивна идея. Дори и идеята да не ни допадне и да я отхвърлим, е редно да похвалим креативността му. Може пък следващата идея да е страхотна.

7. Говориш негативно за роднините на другия

Независимо дали ни харесва или не, когато създадем връзка с някого, малко или много се обвързваме и със семейството му. Вероятно близките му са далеч от перфектни и той добре разбира това. Но ако и ние започнем да го поставяме под въпрос, само ще го нараним и ще го отдалечим от себе си. Да, можем да изразим мнение, но не и константно да говорим негативно по техен адрес, дори и да знаем, че сме прави.

Сещам се как преди време недоволствах от майката на моя партньорка. Да, майката допускаше твърде много грешки към дъщеря си. Партньорката ми често се оплакваше и аз я подкрепях. Обаче в момента, в който и аз започнах да говоря негативно за майка й, нещата се влошиха. В този момент партньорката ми се чувстваше предадена и сама, защото показах, че не приемам майка й. Сега тя имаше проблем не само с майка си, но и с мен.

8. Not taking your time in bed with her to allow her to grab a piece of heaven. Men want
quick affection, sex, and security with a woman. And then we want the space and relaxed distance. Women want space and relaxed distance. THEN they want affection, sex, and a build-up of trust and security.

8. Нетърпеливост в леглото

Тук визирам мъжете, и конкретно - манията им да искат всичко да се случва бързо. За къде бързате приятели?

Средностатистическата жена се нуждае от около 20 минути за да бъде задоволена. Това включва както любовната игра, така и самия коитус (проникване). Според анкета, предпочитанията на жените за общата продължителност на сексуалния акт е между 13 и 20 минути.

Най-лесният начин за увеличаване на времетраенето на секса, е като отделите повече време на любовната игра (не бързате да "влизате"). Също така не бързайте да ставате след секс. Партньорката ви, най-вероятно ще иска да се гушка. Отделете й едни 10-на минути, преди да се върнете към ежедневните задължения.

9. Не си емоционално наличен за партньора

Всички искаме да можем да разчитаме на партньора да ни разбира, подкрепя и да лекува раните ни.

Сещам се за моя връзка, в която не можех да общувам нормално с партньорката си. Когато ставаше въпрос за забавление - всичко беше перфектно. В момента в който нещо ми тежеше, се чувствах сам. Като поставях тази тема на масата, нещата се влошаваха. Когато нещо й тежеше, избираше да запазва болката за себе си и да страда сама. За жалост искаше и аз да подхождам по този начин, а аз не умея да се преструвам, че всичко е наред. След известно време прекратих връзката.

Ако ти е трудно да се покажеш слаб пред партньора, да споделяш и да бъдеш наличен за този човек, то вероятно проблема идва от ранно детство. Не е трудно да "стрелям в тъмното" и да предположа, че си бил предаден от родител, в момент, в който си бил наистина уязвим и зависим (възможно е да не помниш този момент). Има страхотни специалисти, които могат да ти помогнат. Да се свържеш със специалист не е признак за слабост, а за сила.

Препоръчвам психолог и психотерапевт - Деница Димитрова. Тя дава както консултации на живо, така и онлайн. Можете да я намерите тук.

За автора:
Книги

Книги

Създай мечтаната връзка


Каква е моята травма?

Попълни теста за да разбереш

тест за детска травма