Да прекратим ли контакт с човек който ни отрязва или зарязва ?

#Искам я обратно

Любослав Любенов | Качено на 20.4.2023
Мъж блокира някого
1306
Pexels / Unsplash
Трябва ли да прекратим контакт с бивш партньор или с човек, който ни е отрязал? Правилното решение както винаги зависи от това - какво целим.

Какво всъщност се има предвид под прекратяване на контакт? В онлайн средите това означава да премахнем приятелство във фейсбук, да unfollow-нем в инстаграм, също така може да означава да блокираме човек. Въпросът е дали наистина постигаме нещо с този подход, освен да омекотяваме щетите по егото си.

Прекратявайки онлайн приятелството с някого, ние всъщност разкриваме, че сме се засегнали. За жалост ако решим да unfollow-нем чудесната дама, която току-що ни е отрязала, това не говори добре за нас. Така само я убеждаваме, че е постъпила правилно (все пак защо й е мъж, който се засега от глупости).

Силният мъж не се засяга от обикновено отрязване, на него просто не му пука. Следвайки логиката - единствените хора, които могат да го наранят са неговите близки а в случая жената, която го отрязва не попада в тази категория.

Някога чудили ли сте се дали да прекратите контакт с бивш партньор или някой, който е отказал да излезе с вас? Може да сте мъж, който бива зарязан от партньорката си, или пък отрязан от някоя дама. А може и да сте жена, която е излизала с мъж, но той е избрал друга и сега се чудите дали да го махнете от приятели във фейсбук.

Истината е, че няма правилно решение. Решението зависи от това какво желаем да постинем.

Вариантите са два - да разкараме човека от социалните мрежи или да го запазим като контакт. В тази статия ще обясня логиката, която стои зад двете дейтвия и кое може да ни помогне да постигнем целите си.

Вариант 1: Прекратяване на контакт

Ето какво си казва този, който желае да прекрати контакт:

Да продължавам да я следвам? За какво? Не съм нечий план Б. Няма да стоя в списъка й с приятели, нядавайки се че тя ще се сети за мен. Махам я от приятели пък после ще видиш как ще ме умолява.

Този вариант е базиран на егото ни. Буквално казвате на човека - "Знаеш ли какво? Продължавам напред без теб" - oбщо взето прекратявате контакт. За жалост ако го направите след като са ви отрязали, другия ще си каже - "Ох горкичкия, той се е засегнал" - и най-вероятно няма да е далеч от истината, защото показвате точно това - засегнали сте се, затова сте си тръгнали.

Да последвате егото си и да прекратите контакт може би не е най-добрия вариант. Нека да видим как стоят нещата ако вместо това запазите контакт.Вариант 2: Запазване на контакт

Ето какво си казва човек в такава ситуация:

"Ще я запазя в приятели и ще поствам всеки ден снимки как излизам с други. Нека да види какво е загубила. Като ме види с друга ще се сети за мен."

Казано по този начин, отново намесваме егото. В този случай запазваме приятелство с обекта в социалните мрежи, с възможност да ги използваме за да си го върнем. Целта е обекта да вижда какво постваме за да му покажем, че се забавляваме без него.Как да подходя?

От гледна точка на сексуалното привличане - да махнете приятелството в мрежите ще има благоприятно влияние над привличането, защото обекта разбира, че ви губи.

Но ако мислите, че прекратявайки контакта ще накарате другия да ви гони и да ви се извинява, ами... това навярно НЯМА да се случи.

Прекратявайки контакта, сигнализирате другия, че продължавате напред и той просто ще уважи решението ви, и това е, всичко приключва. Така няма да привлечете човека в живота си и най-вероятно няма да получите нов шанс. И ако го срещнете ще бъде неловко.

В такъв момент ако се опитате да рестартирате нещата като му изпратите приятелство отново (защото искате да си чатите и т.н.), буквално си занулявате стойността, защото първо сте показал, че не искате да имате нищо общо с този човек, а сега изведнъж тръгвате обратно към него и в буквалния смисъл показвате, че не си държите на думата.

Щом прекратите контакта с човек, не се опитвайте да връщате нещата назад, ако го направите - тотално ще изгубите уважението му, а без уважение сте за никъде. Какво ще стане? Вероятно ще му четкате егото и ще ви зареже отново, защото за него нямате стойност.

Запомнете, че премахвайки човек от приятели допълнително си губите шанса с него. Той няма да ви гони за да иска нови шансове. Така че ако някога в бъдеще се надявате да получите нов шанс, по-добре не прекратявайте контакта, дори и егото ви да ви крещи да го направите. Бъдете по-силни от егото си.

Вариант 3: Алтернативния вариант

За мен има един алтернативен вариант, особено когато става въпрос за раздяла и ви боли всеки път когато виждате този човек в мрежата. Това ще ви попречи да преодолеете раздялата.

Затова според мен най-добрия вариант е да запазите онлайн приятелство НО да заглушите профила му.

Заглушаването представлява да направите профила му невидим за вас. Няма да ви излизат негови постове, снимки, сторита, може да заглушите даже и негови приятели, това ще ви помогне да се справите с раздялата, защото няма да го виждате всеки път когато влезете във фейсбук (или друга мрежа).

И така когато преодолеете раздялата и сте в мир със себе си, може да му отглушите профила и отново да виждате неговите неща, а комуникацията между вас ще бъде отворена за бъдещи излизания и чат. Ако го бяхте махнали от приятели, нямаше да имате тези опции.

Наскоро приятелка ми сподели как почти винаги след като отреже мъж, той я блокира. Момчета... нищо не доказвате като блокирате жена така, освен, че егото ви е наранено и сте дълбоко засегнати. По такъв начин само потвърждавате на жената, че е взела правилно решение. Трябва да имаме силата да действаме без да ни пука особено.

Извън мрежите

Досега говорихме за приятелства в социалните мрежи, но сега искам да излезем от онлайн пространстово.

НИКОГА не запазвай приятелство с човек, с когото искаш нещо повече.

В социалните мрежи запазете приятелство. Обясних защо това е по-добрия вариант. Но в реалния живот, не оставайте близки приятели. Ако вие сами позволите някой да ви вкара във френдзоната, на практика САМ се съгласявате с нещо по-малко от това, което заслужавате.

Много хора си мислят, че ако запазят близко приятелство с бивш, ще могат да използват това приятелство за да го свалят отново. Това няма да стане, защото не му липсвате по никакъв начин.

Замислете се - той къса с вас, защото не иска да е с вас, пък вие оставате до него, подрепяте го и го окуражавате. По този начин той изобщо няма да усети раздялата. Той губи само сексуалната част с вас, която така или иначе не желае да имате. Вие показвате, че сте съгласни да пренебрегнете себе, запазвайки излишно приятелство с човек, който ще ви споделя с кого излиза и и се целува (защото така правим с приятелите... споделяме). Виждал съм достатъчно такива случаи, не си го причинавайте. Приятелството се запазва в социалните мрежи за да предоставите лесен канал за комуникация с другия, в случай че ви пожелае отново.

Ако той ви е умаловажил

Ако нещата са по-сериозни и става въпрос за раздяла, и наистина решите, че не желаете да имате нищо общо с другия. В такъв случай можете да го махнете от приятели. Но бъдете сигурни, да не стане после да решите, че го искате обратно.

Повечето информация в сайта е вдъхновена именно от реални проблеми с които ВИЕ, феновете на канала сте се сблъскали. Ако сте попаднали в кофти ситуацията с партньора си или с човек, с когото излизате, не се притеснявайте да се свържете с мен.


За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност