Заслужава ли си да се съберем с бивш партньор?

#Искам я обратно

Любослав Любенов | Качено на 11.5.2024
мъж и жена се събират отново, възстановена връзка
652
Pexels / Unsplash
Възстановяването на любовна връзка с бивш партньор, без съмнение е нещо, което може да ви помогне да влезете дори в по-добра връзка от преди.

Понякога хората се разделят поради грешни причини и осъзнават, че това, което са имали, е специално и си струва да се опитат да го поправят. Ако поразпитате хората, със сигурност ще намерите двойка, която се е разделила поне веднъж и се е събрала отново, като самата раздяла дори е заздравила отношенията.

Get Ex Back са провели проучване и са установили, че 15% от хората, които са искали бившия си обратно, са се събрали отново и са по-доволни в новата връзка с партньора си.

Проучване, проведено от Амбър Венъм в университета в Канзас (САЩ), установява, че около 33% от съжителстващите двойки и 20% от семейните двойки са се разделили в даден момент от живота си.

Но не винаги събирането с бивш е правилно решение. Много хора се стремят да се съберат с бивш по-скоро заради егото си, отколкото от любов към този партньор. Те игнорират факта, че имат твърде много различия с този човек, които ги правят несъвместими с него. Това се случи и на мен когато исках да възстановя първата си връзка. Тогава бях наивен, неопитен, несигурен и незрял. Исках я обратно, защото ме болеше от раздялата. Мислех, че никога няма да намеря толкова красиво момиче като нея. Нямах увереността или желанието да излизам с красиви жени, защото се страхувах, че нямам нужното за да ги привлека. И игнорирах всички признаци, че бившата ми партньорка всъщност изобщо не е подходяща за мен.

Тогава всичко, което ме интересуваше беше единствено да се съберем отново и затова предприех нужните действия. Започнах да се крия зад маска и да подтискам истинския Аз, в полза на изкуствено поведение, с което да я привлека. Правех се на силен, могъщ, изявявах се като някой, който има много опции. И накрая се получи. Но на каква цена? Привлякох я с поведение, което не отразяваше истинския мен. И за да поддържам връзката се налагаше постоянно да се крия зад това поведение. Поглеждайки назад, изобщо не се стремях да разбера дали връзката е добра за мен. Просто исках да се съберем отново.

Ако сте намерили тази статия, чудейки се дали да се съберете с бивш партньор, това е чудесна отправна точка. Защото фактът, че първо го обмисляте, показва, че ви е грижа повече за вашето благополучие. А това означава, че сте на прав път.

През 5-годишния си опит в сферата на възстановяването на връзки, съм виждал както клиенти, които успешно възстановяват връзките си, така и такива, които не успяват. Но сред успелите нерядко има и случаи, при които след като премине еуфорията от задоволеното его, не са щастливи.

Трябва ли да се събера с бившия си?
Краткият отговор е, че трябва да се съберете с бивш само ако сте наистина сигурни, че и двамата можете да израстнете заедно и да създадете по-здравословна връзка.

Но след раздяла може задълго да гледате към бившия партньор с розови очила. Когато бившият ви липсва, е нормално да игнорирате червените флагове, които сте имали във връзката. Всъщност връзката беше ли наистина добра? Сигурни ли сте, че причината да искате този човек обратно не е защото се чувствате самотни или ви липсва самочувствие и самообич?

Това може да ви подтикне да вярвате, че животът без този партньор е живот без радост, което е илюзия на егото. Ето защо е важно да изчакате няколко седмици или месеци след раздялата, преди да предприемете действия за възстановяване на отношенията. Също така е важно да сте сигурни, че не сте отчаяни и не вземате това решение от страх или самота.

Според опита ми, двойките, които успешно възстановяват отношенията си, го правят когато и двамата са привлечени един към друг през сърцето, а не през егото. Това означава, че и двамата искат да възстановят връзката защото вярват, че може да бъде по-добра от преди, и са готови да стъпят с двата крака в нея. След раздялата е минало известно време, през което са осъзнали, че това, което са загубили е имало потенциал да прерастне в нещо красиво и са готови дадат нов шанс.

Такива двойки по-късно се женят и създават семейства. Но не всеки случай е такъв.

Нека проучим ситуациите, в които никога не трябва да се събирате отново; кога е редно да изчакате, преди да вземете решение; и кога можете да обмислите евентуално възстановяване на връзката.

Ситуации, в които трябва да бъдете изключително предпазливи

Ако попаднете в следните ситуации, е абсолютно наложително да се отдалечите от бившия си. Това са ситуациите, в които евентуалното възстановяване на отношенията е изключително лоша инвестиция. И дори все пак да решите да опитате, трябва да го направите внимателно, без да бързате, и с известна доза спектицизъм към целия процес. Идеята е да не инвестирате чувствата си, преди да сте сигурни, че всичко върви във ваша полза, а не срещу вас.

1. Физическо насилие: Никога не е добра идея да се съберете с бивш, при наличие на физическо насилие. По принцип може да се направи изключение ако се е случило само веднъж. Но ако е било повече от веднъж, по-добре се откажете от този човек.

Според това, което съм виждал - ако веднъж е имало насилие, е по-вероятно да се случи отново, отколкото да се прекрати. Но често хората, в желанието си да възстановят връзката, игнорират този факт. Така че, ако партньорът ви, ви е ударил веднъж и решите да му дадете още един шанс, направете го с изключително внимание и следвайте съветите в останалата част от тази статия за да се съберете отново.

2. Вербално или психологическо насилие: Злоупотребата може също да бъде вербална или емоционална. И често пъти подобна опитност е еднакво токсична, че дори и травмираща. Ако сте били обиждани от страна на партньора, това е признак за токсична връзка. И трябва сериозно да се замислите дали искате да прекарате ценното си време и енергия в поправка на нещо токсично.

Според Шери Гордън от Very Well Mind - една връзка е емоционално изтощителна, когато има постоянни обидни думи и тормоз, които понижават самочувствието на човека и подкопават психическото му здраве.

Не се впускайте в идеята да възстановите токсична връзка, за да я направите по-здравословна. Опитът показва, че ще влезете в същата токсична връзка, каквато е била преди. Тук по-скоро идеята е да поставите себе си на първо място и да пожелаете нещо по-добро за себе си. Ако сте склонни отново да влезете в токсична връзка, е редно да се замислите доколко обичате и уважавате себе ис.

3. Mанипулация: Това може да е трудно за разбиране. Много хора наистина не разбират, когато са жертва на манипулация. Това по принцип се случва, когато попаднат на партньор, който не уммее да комуникира открито своите нужди, поради което е склонен да прибягва до манипулация. Тази манипулация често признак за ниско самочувствие и се използва за подкопаване на основите на независимостта на партньора, за да придобиване на контрол над него. Така манипулиращият цели да отнеме силата на партньора си, за да не се чувства застрашен, че може да бъде изоставен или заменен. На практика манипулиращият цели да направи партньора по-зависим от него за да си гарантира, че другия не може да си тръгне. Разбира се, има и много други поводи за манипулация.

Ако връзката ви е някой от тези 3 модели, това вероятно е повлияло на самочувствието ви и може да се почувствате изгубени след раздялата. Трябва да сте много внимателни, когато се връщате в такава връзка. Освен ако нямате солидна предпоставка за възстановяване на връзката, вероятно ще попаднете в същия добре познат хаос, който сте имали преди.

4. Измама и изневяра: Ако сте били измамени, или партньорът ви е изневерил, тогава евентуалното събиране с този човек е предизвикателно. Щом сте били предадени веднъж (или ако вие сте били този, който е предал партньора си), тогава възстановяването на доверието става изключително трудно. Ще ви е необходимо доста време, преди доверието да бъде възстановено.

Вярно е, че много двойки се събират отново след изневяра и успяват. В някои култури, измамата се приема по-леко, отколкото в други. А някои хора просто не виждат измамата като нещо значимо. Но в повечето случаи изневярата води до постоянна раздяла и е по-добре да продължите напред. Все пак е важно да имате предвид, че ако искате да простите изневярата, трябва да го направите плавно. Ако простите моментално, ще сигнализирате партньора си, че не уважавате себе си и се страхувате да останете без него. Така е много вероятно той да ви изневери отново, защото му показвате, че няма особени последствия от изневярата. Вместо това му кажете, че имате нужда от време и не знаете дали искате да дадете шанс. Така ще фиксирате партньора си към вас, с което ще го привлечете към себе си. Тъй като не му гарантирате, че ще дадете шанс, нито задавате времеви рамки, в които ще вземете решение, това ще го вкара в дълбока размисъл и съжаление заради грешката, която е допуснал. След седмица-две, той ще бъде наистина луд по вас. И тогава, когато му съобщите, че сте склонни да дадете шанс, той вече ще знае, че изневярата носи дълбоки последствия и ще е сигурен, че следващ път няма да му се размине. Затова ще уважава връзката ви повече.

5. Зависимост и злоупотреба с алкохол: Освен ако бившият ви не поеме ангажимент да се справи с тези проблеми, просто не си струва да се събирате отново. Рано или късно проблемите ще се завърнат и пак ще попаднете в нездравословна връзка. При такива проблеми е редно да бъдете изключително внимателни.

Ситуации, в които е редно да изчакате, преди да вземете решение да се съберете

В някои ситуации е трудно да разберете дали трябва да се съберете или не, защото емоциите са силни и не не разсъждавате правилно. В такъв момент, най-доброто нещо, което можете да направите, е да изчакате няколко седмици за да се преодолеете раздялата до някаква степен, преди да се вземете решение.

Препоръчвам да пробвате правилото за Безконтактност или Радиомълчание, с които да се отдалечите от бившия партньор за да преодолеете липсата му. Също има смисъл да се срещате с други хора, или поне да огледате за други опции на любовния пазар, преди да вземете решение да се съберете отново. Прекарвайки време без бившия, ще стане все по-лесно да вземете правилното решение. Ето няколко отправни точки:

1. Карали сте се много: Ако сте се карали много, подсъзнателно е по-вероятно да видите раздялата като поредното предизвикателство за връзката ви. Може да чувствате, че тази раздяла е само временна и двамата ще се помирите и ще се съберете отново.

Такива конфликти често са резултат от нездравословни комуникационни модели във връзката. И ако използвате това време, за да си починете един от друг, спрете да контактувате и наистина обмислете нещата; ще получите много по-добро разбиране какво искате от тази връзка и дали си струва да опитате отново.

2. Постоянно се разделяте и събирате: Може да сте се разделяли и събирали много пъти, но това не означава, че трябва да продължавате този модел. Това е признак, че нещо не е наред и трябва сериозно да обмислите дали по този начин не се опитвате да избягате от нещо друго, като самота например.

Проучване от 2022 г. открива, че такива връзки могат да имат значително негативно въздействие върху психичното здраве и на двамата партньори. И колкото повече пъти хората се разделят и се събират отново, толкова по-стресираща и нездравословна става връзката.

Ако изпитвате силни чувства към бившия си и искате връзката да работи, НЕ СЕ СЪБИРАЙТЕ ВЕДНАГА. Отделете малко време и помислете за проблемите във връзката, които причиняват тези многократни раздяли.

3. Вашият бивш е започнал да излиза веднага след раздялата: Ако бившият партньор ви е напуснал заради някой друг или вече излиза с някого; това е знак, че е обмислял да се среща с този човек известно време преди раздялата. Може да ви поиска обратно, след като започнете да му липсвате и осъзнае важността ви.

Ако попаднете в такава ситуация, се запитайте каква връзка и ангажираност искате от партньора си. Докато прекарвате време далеч от бившия си и се лекувате от раздялата, отговорът на този въпрос ще стане ясен и ще можете да вземете информирано решение дали да се съберете отново.

4. Вие сте самотни: Докато се опитвате да съберете парчетата от разбитото си сърце и да се излекувате от раздялата, самотата може да ви събори обратно. Самотата е кофти чувство след раздяла. Особено ако нямате приятели или семейство в района. И в резултат на това вашият инстинкт може да е просто да се върнете с бившия си, за да избягате от нея.

Така вие всъщност бягате от истинския проблем. Вижте, ако избирате партньор за да избягате от самотата, заблуждавате както себе си, така и другия. Вие всъщност не обичате този човек, просто бягате от проблема си. Затова по-добре излезте и си намерете приятели. В противен случай отново ще попаднете в същата болезнена връзка, в която само ще страдате.

Прекарвайте възможно най-много време с приятели и семейство. Когато се чувствате комфортно да сте сами и необвързани, ще мислите много по-здравословно, за да вземете решение дали връщането към бившия ви е подходящо за вас.

5. Отчаяно искате да се съберете отново: Ако искате бившия си, защото сте отчаяни, нуждаещи се или несигурни; тогава определено трябва да изчакате няколко седмици или месеци. Факт е, че сме устроени да не пускаме любим човек толкова лесно.
Повечето хора, които преминават през раздяла, имат част от съзнанието си, която иска да се помирят. Част, която не иска да пусне бившия си. Част, която иска да се съберат отново.

Ако изпитвате отчаяние да се върнете с бившия си, вероятно не действате осъзнато. Вземате това решение от отчаяние. И най-добрият начин да избегнете вземането на грешно решение е да изчакате няколко седмици или месеци. В крайна сметка ще се успокоите и ще спрете да се чувствате толкова отчаяни да се съберете отново. И в резултат на това ще можете да вземете по-добро и информирано решение.

6. Вашият бивш отчаяно иска да се съберете: Бившият партньор може също да преминава през фаза на отчаяние в момента. В резултат от това, може да поиска да опитате отново. Вероятно ще ви обещае, че ще поправи всичко, че ще се промени, че ще направи всичко за вас. Проблемът е, че тази заявка идва от позицията на отчаян човек, а не на някой, който е уверен в обичта си към вас.

Препоръчително е да не бързате да се събирате. Вместо това заявете, че имате нужда от време, за да помислите добре, пък и така тествате решителността му. Ако бившият няма грам търпение и не желае да почака няколко седмици, тогава той реално не иска да се съберете отново а по-скоро бяга от самотата. В такъв случай, ако се съберете, той ще ви напусне при първа възможност след като задоволите нуждата му от внимание и валидация, и особено ако срещне някого, към когото изпитва искрен интерес. Не си го причинявайте.

7. Проблеми с обвързването: Ако един от двама ви е изпитвал страх от отбвързване, тогава прекарването на известно време разделени е най-добрият начин да разберете как вие (или партньора) наистина се чувствате относно връзката. Ако имате силни чувства един към друг дори след като сте прекарали няколко месеца разделени, тогава ще бъде по-лесно да се обвържете отново.

Ситуации, при които събирането отново води до здравословни отношения

1. Ако е минало достатъчно време и двамата все още искате да сте заедно: Ако е минало много време, тогава шансовете да искате да се съберете отново поради отчаяние или самота са по-малки. И вероятно е добра идея да се замислите, при положение че проблемите, довели до раздялата, могат да бъдат коригирани.

2. Ако начинът, по който и двамата общувате сега, е значително по-добър от преди: Важен признак за здравословна връзка при двойки, които успешно се събират отново, е, че те общуват много по-качествено, отколкото преди. Това е знак, че и вие, и вашият бивш сте се ангажирали да се разбирате и да накарате нещата да работят.

3. Ако проблемите, довели до раздялата, могат да бъдат коригирани: Ако и двамата можете ясно да посочите проблема, довел до раздялата, и да намерите решение за него, тогава да се съберем отново има смисъл. Обърнете внимание, че всъщност трябва да има план за коригиране на счупеното. Ако планът е просто „Няма да го правя отново“; тогава това всъщност не е план за действие. Това е неискрено извинение, прикрито като план да ви убеди да се съберете отново.

4. Ако е било ситуационна раздяла и ситуацията се е променила. Понякога хората се разделят поради най-различни ситуации или обстоятелства. Може би работа, която е твърде взискателна, дълги разстояния, токсични членове на семейството, които се намесват във връзката. Ако ситуацията се е променила значително и смятате, че ще остане такава, тогава има смисъл да опитате още веднъж.

5. Ако сте готови да забавите темпото: Бързането води до ненужно напрежение и кавги, които влошават връзката. Това обаче не означава, че химията не е била истинска. Означава, че не сте оставили връзката да се развие с естественото си темпо. Да се ​​съберете отново може да е добра идея, ако този път и двамата решите да се забавите.

6. Ако и двамата сте израстнали като личности: Ако двамата сте фокусирани върху личностното развитие и самоусъвършенстване, и все пак и двамата искате да си дадете нов шанс; тогава шансовете за успешно помирение се увеличават значително. Просто важно е да се комуникира честно и открито един с друг през целия процес.

7. Ако и двамата сте готови да получите професионална помощ: терапията за двойки може да бъде прекрасен начин да се разрешат основните проблеми, които са довели до раздялата. Д-р Джон Готман казва, че двойките често изчакват средно шест години в несъстоятелност, преди да потърсят помощ. Ако и вие и вашата половинка сте отворени за терапия за двойки, определено струва да дадете още един шанс. Един добър терапевт може да помогне на вас и вашето партньорство да разберете дали има смисъл да се съберете отново, дали трябва да прекарате време разделени, или пък е по-добре да продължите разделението.

Неща, които да направите, преди да решите дали да се съберете

1. ПРЕКАРАЙТЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ РАЗДЕЛЕНИ
В повечето ситуации е важно да останем сами за да обмислим нещата. Препоръчвам ви да следвате правилото за безконтактност за няколко седмици или месец, преди да вземете решение за събиране. Безконтактността гласи, че се въздържате от контакт с бившия си, за да можете и двамата да се излекувате от раздялата и да израснете индивидуално. Ако все още имате чувства към бившия си след това и искате да опитате, можете да го направите.

Не е нужно да се отказвате от желанието си да се съберете. Но трябва да се уверите, че не вземате това решение въз основа на страх. А липсата на контакт след раздяла е чудесен начин да получите по-добра перспектива и да се излекувате.

2. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ НЕ ВЗИМАТЕ РЕШЕНИЕ ОТ ОТЧАЯНИЕ ИЛИ ОТ СТРАХ ДА ЗАГУБИТЕ БИВШИЯ СИ.
Тъгата при раздяла може да причини много стрес и мъка. Обикновено минаваме през гняв, отричане, съпторива, депресия и приемане. Всеки етап може да се случи по различно време и има различно времетраене в зависимост от индивида.

Въпреки че можем да се чувстваме в безисходица, е важно да запомим, че това е естествен процес и че лечението отнема време. Подкрепата от близки или специалист може да бъде полезно за справяне с трудните емоции покрай раздялата, така че не се страхувайте да споделяте.

Но ако мислите да се съберете отново с бившия си, тогава може би преминавате през етапа на съпротива към раздялата. Задайте си следните въпроси, за да получите яснота.
- Отчаян/а ли съм?
- Страхувам ли се да загубя партньора си?
- Страхувам ли се да не бъда заменен?

3. ПРЕКАРАЙТЕ ВРЕМЕ С ПРИЯТЕЛИ И СЕМЕЙСТВО.
Едно от най-важните неща, които да направите след раздяла, е да прекарате известно време с приятелите и семейството си.
Това е чудесен начин да спрете да се чувствате самотни и да се излекувате от раздялата. Като прекарвате време с любимите си хора, вие си напомняте, че сте обичани и че не сте сами.

4. ПОПИТАЙТЕ ПРИЯТЕЛИТЕ И СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗА ВРЪЗКАТА ВИ.

Докато сте били във връзка, приятелите и семейството ви вероятно не са били откровени по отношение на партньора ви. Но след раздяла всички залози отпадат. Тяхната перспектива може да ви бъде от полза.

Вслушайте се в тяхното мнение. Може да не са експерти, но ви познават и ви желаят най-доброто. Попитайте ги следното:

- Мислиш ли, че като цяло бях по-щастлив с бившия си, отколкото преди да го срещна?
- Мислиш ли, че се промених докато бях във връзката? Положителна ли беше промяната?
- Харесваш ли бившия ми като човек?
- Мислиш ли, че бившия партньор е някой, който би искал да имаш в живота си като приятел?
- Мислиш ли, че бившият ми се отнасяше уважително към мен?

6. ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПРИЧИНИТЕ ЗА РАЗПАДА И ДАЛИ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОПРАВЕНИ.
За всичко си има причина, дори и за раздялата. Докато не разберете тази причина и не я поправите, възстановяването на връзката няма да проработи.

Ето няколко често срещани причини за раздяла, които обикновено ми споделят клиентите ми:
- Не е готов да отвори сърцето си за връзка.
- Отблъснали сте го чрез своята собствена несигурност.
- Пренебрегнали сте връзката, което кара бившия ви да загуби привличане към вас.
- Изневяра или предателство, поради което се е загубило доверието.
- Липсата на доверие причинява изключителен стрес във връзката.
- Външна намеса като родители, роднини или приятели.
- Проблеми с комуникацията, спорове и скандали.
- Разлики в ценностите, вярванията или житейските цели.
- Неспособност за справяне със стрес, конфликти или предизвикателства във връзката.
- Липса на емоционална интимност или физическо привличане.
- Раздалечаване поради разстояние, време или променящи се обстоятелства.
- Финансови проблеми или разногласия относно управлението на парите.
- Проблеми с психичното здраве или злоупотребата с вещества.

Разбирането на истинската причина за раздялата е важно, ако искате да сте сигурни, че ще си върнете бившия по правилните причини.

Ако отчаяно искате да си върнете бившия или ако сте самотни, може да си втълпите, че нещата могат лесно да се поправят. Но е важно да забавите темпото и да се опитате да получите реалистична гледна точка за това какво трябва да се направи, за да може връзката да работи. Понякога решението на проблема е относително просто.

Ако раздялата се случи поради проблем в комуникацията, спор или разгара на момента, просто говоренето за това открито и честно може да помогне за разрешаването на проблема.

Ако дългите разстояния са причинили раздялата, намирането на работа в същия град може да реши повечето от проблемите, довели до раздялата.

Ако единият или и двамата сте пренебрегнали връзката, тогава просто съставете график, за да прекарате качествено време заедно, и полагането на много повече усилия трябва да оправи нещата.

Неспособността за справяне със стреса или конфликтите в една връзка може да бъде коригирана чрез упражнения за управление на стреса, ефективно общуване, сваляне на напрежението, създаване на план, която работи и за двама ви.

Ако е минало известно време от раздялата и двамата вече сте решили основните проблеми, довели до раздялата (като несигурност, зрялост, травми, проблеми с обвързването, ревност, комуникация и т.н.)

Но често пъти нещата са много по-сложни и изискват интроспекция, самосъзнание, комуникация и много работа и от двете страни.

Ако единият от вас е бил несигурен, нуждаещ се, това е причинило стрес на другия; тогава трябва да работите върху своята несигурност и да се опитате да разберете основната причина за проблема. Може да имате тревожен стил на привързване, а бившия ви да е с избягващият стил. Това често води до разминаване в очакванията на двамата партньори и е нормално динамиката на връзката да влоши тревожността ви.

Ако раздялата е причинена поради изневяра или липса на доверие, тогава и двамата може да се наложи да проучите какво е причинило липсата на доверие или какво е довело до изневяра.

Може също да се наложи да направите много компромиси, за да възстановите доверието. Да се ​​съберете след изневяра е трудно, но не и невъзможно.

Ако един от вас не е бил готов да се обвърже, тогава трябва да проучите какво се е променило след раздялата и дали и двамата сте готови за обвързване. Комуникация, разбиране на нуждите на другите, и честността е много важна, преди да се ангажирате да се съберете отново.

И понякога проблемите, които водят до раздялата, са толкова обширни и сложни, че дори и най-отдадените усилия за разрешаването им може да се окажат напразни.

Ако има различия във вашите основни ценности, вярвания или житейски цели;
тогава няма много какво да направите, за да промените това. Можете да опитате да правите компромиси, ако разликите са незначителни. Но всяка голяма разлика рано или късно ще създаде пропаст между двама ви.

Проблеми с психичното здраве, проблеми със злоупотребата с вещества, нарцисизъм, или злоупотреба (от всякакъв вид) правят много трудно отстраняването на проблемите след като се съберем отново. Тези проблеми често изискват години терапия, индивидуална работа и все още няма гаранция, че ще можете да имате здрави, дълготрайни отношения с този партньор. (Забележка: Ако вие или някой, когото познавате, преживява злоупотреба от всякакъв вид, незабавно потърсете помощ).

Има, разбира се, изключения от това и много хора се събират отново в здрава връзка въпреки всички шансове срещу тях. Някои от моите клиенти си върнаха бившия партньор, въпреки че изглеждаше, че проблемите са непоправими. Но според моя опит, общият знаменател в такива случаи е желанието и отдадеността да се усъвършенствате. Това може да стане чрез дейности за самопомощ, книги, опознаване на себе си, коучинг или терапия.За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност