Изневериха ми! Как да действам за да поправя връзката?

#Искам я обратно

Любослав Любенов | Качено на 20.4.2023
жена и мъж се карат за изневяра
1059
Pexels / Unsplash
Смятам изневярата за съзнателно предателство и ви съчувствам ако сте преживели подобна опитност. Въпреки това ще бъда реалист и навярно ще ви разочаровам ако ви кажа, че виновният за изневярата е по-скоро този, на когото му е изневерено, отколкото на изневеряващия, особено когато изневеряващият е жената.

Докато мъжете изневеряват поради незадоволеност, жените пък изневеряват чрез сърцето.

Когато жена изневерява, значи вече не обича или не е привлечена към партньора си, което е много по-сериозен проблем, отколкото при мъжката изневяра.

Ако мъж е лудо влюбен в партньорката си, ще изневери ли? Никога, защото очите му са пленени от нея. Когато той е силно привлечен към нея, другите жени стават невидими за него.

Същото е и при жените. Когато жена е лудо влюбена в мъж, нищо не може да я накара да изневери. Самият факт, че жена изневерява, вече показва откъде идва проблема, но все пак това далеч я оневинява.

Защо ми изневериха?

Наскоро имах клиентка, която изневеряваше на мъжа си и донякъде се чувстваше добре от това. Тя сподели, че обича мъжа си, но не е щастлива с него. В продължение на години той е нямал никакви приятели, живеел живот с повтарящо се ежедневие и тръпката отдавна била изчезнала. Тя многократно го е карала да обогатят живота си, но без резултат. Накрая тя сама почнала да си излиза с приятелки и да се забавлява. Според нея той е скучен и лишен от живот.

Сега тя е срещнала мъж, който в очите й не представлява нищо кой-знае какво, но й е приятно да има интимен контакт с него. Тя добре знаеше, че няма какво повече да се случи с този мъж, а и той имаше същия проблем с неговата жена, така че двамата с клиентката ми просто си помагаха.

Въпреки всичко тя разбираше, че изневярата не е правилна но не знаеше какво да прави. Работата е там, че тя не можеше да направи нищо особено. Тя не е виновна за това, че не се чувства привлечена към партньора си. Посъветвах я да поговори с него и решат дали искат да опитат да си съживят връзката, и ако не - да се разделят.

Виждате, че вината за изневярата далеч не пада само върху нея. Очевидно е, че нейният мъж вероятно има по-голяма вина за изневерите, отколкото е готов да си признае. А и аз не можех да направя кой знае какво като консултант, защото аз мога да помогна само на партньора, който губи връзката - мъжът й (но не беше той този, който търсеше помощта ми).

Ще ви кажа какво щях да го посъветвам ако той (или друг човек, на когото му изневеряват) бе поискал помощта ми.

Моето мнение е, че независимо дали има или няма огън във връзката, е редно партньорите да останат верни един на друг, защото са във връзка. Ако единият прецени, че вече не желае другия (че вече не е щастлив с него), е правилно да прекрати връзката и след това да прави каквото си иска. Но не и да изневерява, защото това не е правилно и не говори добре за човека, който го прави, дори и да има повод за това.

В тази статия ще ви покажа как да се справите със ситуацията след като сте разбрали, че партньора ви е изневерил, така че да си дадете шанс да възстановите връзката. Макар че, вие сами трябва да прецените дали си заслужава да възстановите връзка с нечестен партньор.

Как да действам ако партньора ми изневерява?

Тук са съветите, които бих дал на мъжа от гореописания случай.

Тя ви е изневерила защото не е достатъчно привлечена към вас. Решението на проблема зависи от това - какви действия предприемате от момента, в който сте разбрали, че сте били предадени.

На първо място не вдигайте скандал, защото няма да постигнете нищо. Знам, че в момента желаете да придадете форма на цялата ярост, която изпитвате. Чувствате се унижен, искате да я накарате да плати за това. Звучи изкушаващо, но не го правете. Вместо това не казвайте нищо и запазете емоциите си за тебе си.

Тишината има невероятна сила. Хората си мислят, че да замълчиш в такъв момент е проява на слабост. Повечето ще кажат - "Добре де, тя ме предаде и какво... да си замълча? Така ли ще си я върна?"

Всъщност да, и сега ще разберете защо. Тишината е най-практичното решение и е много по-добра от всичко друго, което можете да направите. В момента в който разберете, че тя ви е изневерила, поставете една мисловна граница между вас и връзката ви. Така изведнъж започнете да живеете сякаш нямате партньор и оставете партньорката назад, без да казвате абсолютно нищо. Какво ще стане?

Ами, когато вие сте във връзка, тя има достъп до вас и вашите емоции, което е голяма привилегия. И какво се случва изведнъж? - Тя губи тази привилегия а това ще я вбеси. Тя ще иска да знае какво става и ще е бясна, защото не й казвате нищо.

В опит да облекчи вината си тя ще опита да извади тази информация от вас(защото тя реално не знае защо се държите така), може да ви обижда, може да започне спор, ще направи всичко за да ви накара да изклюете камъчето.

Отново запазете мълчание и я игнорирайте ако се налага. Точно информацията която не й давате е най-силната ви карта. Тя иска да й разкриете тази карта за да знае как да се защити. Това е жена, не я подценявайте, тя ви превъзхожда десеторно в подобни ситуации. Какво ще стане ако й кажете всичко?

Ако се поддадете и й кажете - "Ти ми изневери, ти ме предаде, това ли заслужавам?" - само ще влошите нещата. Не забравяйте, че тя вече ви е доказала, че няма особен интерес към вас в момента. Съответно ако вие се опитате да я убедите, че е допуснала грешка (което е така) и изкарате себе си като жертва, тя ще се защити и ще използва момента за да скъса с вас:


"Виж, обичам те но вече не съм влюбена в теб. Напоследък наистина не го чувствам и искам да се разделим. Да си останем приятели?"

И ето как тя ще ви "застреля" на място.

Моят опит като консултант за възстановяване на връзки показва, че вменяването на вина у жена, която не е привлечена към вас, само ще я накара да ви зареже моментално. Това нито ще оправи проблема, нито ще я накара да моли за прошка, нито ще ви спечели уважението й.

Ако притиснете жена, която ви е изневерила и я накарате да потвърди това, че е сгрешила и се изявявате като жертва, тя ще използва момента за да скъса с вас. Повтарям, че тя вече ви е доказала, че няма особен интерес да бъде с вас.

Така само допълнително изкоренявате сексуалното привличане просто защото не можете да си държите устата затворена.

Не дължите нищо

Вие не я притежавате, че да й държите сметка. Споделяйки й как се чувствате й позволявате да се защити, да ви даде достоверен повод за всяко едно нейно действие. И тъй като става въпрос за изневяра, тя ще ви каже, че вече не е привлечена към вас и това, което ще последва е раздяла. Не печелите абсолютно нищо, даже обратното - ще се чувствате победен.

Ако вместо това запазите мълчание, тя ще изпита пълната сила на наказанието си. Логично тя ще предположи най-лошото. Пред нея ще изникнат най-лошите причини поради които вие вече не я желаете. А тези причини дори и вие не можете да си представите какви са. По такъв начин наклонявате силите във ваша полза и ситуацията се извърта. След това ще се усеща, че не сте вие този, който губи нея, а тя губи вас, което ще я удари в егото.

Оставе я да страда в собствената си каша. Това е от ключово значение, защото така се създава привличане. Хората, които прощават изневярата твърде лесно моментално биват приемани за даденост и това тласка партньора им към идеята да изневери отново. Ако вместо това "накажете" партньора си с временно мълчание преди да му простите, той няма да ви приема за даденост, съответно вие отново ще се превърнете в негов приоритет и той ще опита да ви се реваншира.

Ако в даден момент тя започне да ви умолява и да ви се извинява, тогава сами прецете дали искате този човек обратно и дали си заслужава.

Сега разбирате ли, че ако й бяхте вдигнали скандал, в момента изобщо нямаше да имате тази опция?

Хубавото при възстановяване на връзка по този начин, е че сексуалното привличане ще бъде много по-стабилно. Тя ще ви уважава, защото вижда как е била на косъм да ви загуби. Сега тя ще започне да се бори за да ви спечели доверието отново. Но нещото, което трябва да имате наум, е че тя е склонна да изневерява. И вече знаете, че ако тя отново изгуби привличане към вас, може да ви предаде отново.

Сексуалното привличане, което партньора ву чувства към вас, не зависи от него. Зависи изцяло от вас, и за да си позволите здравословна дълготрайна връзка с партньор, трябва да умеете да поддържате огъня. Това е тема, която дълбоко описвам в книгата ми.


За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност