Какви качества търсят жените у мъжете?

#Дейтинг

Любослав Любенов | Качено на 14.6.2022
смеещи се жени в заведение
683
Pexels / Unsplash
Наскоро направих проучване в което участваха 6 млади жени (между 20-30 годишни). Участничките трябваше да оценяват 5-ма напълно различни мъже, чиито характеристики и истории бяха специално замислени за целта на проучването. Резултатите показаха, че въпреки различния си вкус, жените бяха привлечени към едни и същи мъже, като техните предпочитения нямаха никаква връзка с доходите на мъжете. Накратко - парите не бяха от значение.

Двама от мъжете рязко надделяха над останалите и грабнаха женския вот. С какво привлякоха жените?

Дамите изказаха различни мнения по въпроса, но тяхната оценка се обедини около следните черти:

1. Мечти и амбиции

Най-привлекателни бяха мъжете, които имаха смелостта да градят и да се борят за мечтите си. На първо място беше поставен мъжа, който наскоро беше напуснал работа и продал колата си, за да се занимава със своята страст - фотографията. Неговата смелост (да се лиши от сигурните си доходи на работното място) и вярата му в себе си, моментално привлече жените.

На второ място беше мъж, който също показа голям потенциал в кариерно развитие като уеб дизайнер и своя блог за криптовалутите. Останалите мъже бяха оставени назад, тъй като някои от тях имаха мечти, но не правиха нищо за осъществяването им, а други дори нямаха планове за бъдещето (просто живееха ден за ден).

2. Начин на живот

Как мъжете прекарваха свободното си време и какви са хобитата им, се оказаха от ключово значение за тяхното оценяване. Най-привлекателният мъж (фотографът) караше ролери с компания, играеше настолни игри с приятели, и ходеше на танци по салса. Въпреки, че на външен вид бе сметнат за най-непривлекателен, той успешно компенсираше това, с цялостния си начин на живот. Сред мъжете имаше такива, които прекарваха времето си по нощни заведения или във фитнес зали, но това не беше сметнато за привлекателно.

3. Доброта, разбиране и доверие.

Статистически, добротата и разбирането винаги са били основен фактор при избиране на партньор. Това е многократно доказвано в проучвания и при двата пола. В моето проучване в тази категория надделя мъжа на второто място (уеб дизайнера), който имаше много мил и добронамерен характер. Жените го оцениха като много миловиден и благ, с което лесно спечели доверието им. Разбира се, имаше и леки съмнения, че тази негова добрина може да се окаже слабост. Жените уточниха, че за тях е важно мъжът да има ясна позиция. Въпреки това много го харесаха. Друго, което привлече жените, беше свързвано с благотворителни концерти за помощи за деца, с което се занимаваше най-богатият мъж.

Какво отблъсна жените?

Едно от нещата, които най-силно отблъснаха жените в проучването, беше когато разбраха, че единия мъж има навик да бъде по-разкрепостен с жените. Макар да не се указваше ясно дали е сваляч или не, жените рязко го отхвърлиха. Това показа, че дори лекото наподобяване на "играч", може да бъде фатално. Затова препоръчвам мъжете да не създават впечатление, че заговарят всяка втора.

Друго, което ми направи впечатление бе, че най-добре изглеждащият мъж (с фитнес тяло), не беше сметнат за привлекателен. Някои жени споделиха, че не се привличат от мъже със силно изразена мускулатура.

Сред мъжете имаше и един по-ревнив. Това не представляваше проблем за някои дами, но тук интересното беше, че жените, които имаха опит с такъв мъж, го отрязаха моментално.

Факти за резултатите:

Най-богатият мъж получи средна оценка.
Най-добре излеждащият получи най-ниската оценка, защото действаше като "играч".
Ревнивият взе 4-то място, предимно защото нямаше цели в живота.
Уеб дизайнерът е на второ място с добри показатели на всички нива.
Печелившият мъж беше този с най-невпечатляващ външен вид. Също така беше единственият, който нямаше превозно средство.

Важно е да се уточни, че участничките бяха интелигентни жени. Не мога да гарантирам същите резултати при по-материални или обикновени дами. Качил съм това проучване в YouTube.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност