Защо жените тестват мъжете

#Срещи

Любослав Любенов | Качено на 24.12.2021
отчаян мъж, който не разбира жените
1285
Pexels / Unsplash
Жените са програмирани да надушват силата и слабостта на мъжете, също както акулите надушват кръвта. Когато става въпрос за избиране на достоен партньор, тестването е ключов елемент за проверяване на неговата мъжествена сила. С две думи - тестването е част от процеса и не трябва да виним жените за това. Вместо това трябва да сме благодарни, защото този процес всъщност е нашия шанс да ги привлечем.

Как работи?

Жената прави изказване, с което цели или да ни обезоръжи, или да ни постави подчинено състояние, като резултатът се определя от нашата реакция. Така например ако тя ни каже:
- Много си нисък за мен...

Ще бъде много изкушаващо да оборим това сведение чрез обикновените мъжки логически разсъждения, но за жалост това само бележи нашия провал на теста й. Защо? Ами в нашия опит да се защитим, всъщност доказваме нуждата си от нейното одобрение и сме готови да се борим за тази валидация. Толкова ли държим да й се харесаме? Всъщност справянето с такъв тип тестване е много лесно. Усмихваме се и казваме:
- Няма да обуя токчета за теб!
Вижте колко приятно звучи. Така по един забавен начин, уведомяваме другия, че няма власт над нас. Сега за него, ние се превръщаме в един силен представител на пола си, и той все повече ще започва да ни вижда като "свалячески материал". В буквалния смисъл тестът представлява опит за качване на нечия глава, с цел да се провери дали той ще позволи (провал) или ще ни спре, без да се засяга (успех).

Съзнателно и несъзнателно тестване?

На въпроса дали жените ни тестват съзнателно, отговорът е - и да, и не. Съзнателният тест е базиран на логика и целта му често е свързана със сигурността. Така например ако жена е имала партньор, който не е уважавал и зачитал майка й, може неволно да сподели - "Наближава рожденния ден на майка ми" - и след това да наблюдава дали мъжа ще прояви интерес към идеите й за подарък. Справянето с такъв тест привлича жената на логична основа. Несъзнателният тест идва от подсъзнанитето, което анализира действията на хората и преценява дали са привлекателни или отблъскващи. Пример за несъзнателен тест е обикновеният опит за промяна на мнението. Например:
Тя - Кой часовник ти харесва повече?
Той - Синият
Тя - Не мислиш ли, че жълтият е по-красив?
Мъжете се изкушаваме да се съгласим с жената, вярвайки, че така тя ще ни хареса повече. За жалост нашето съгласие ще сигнализира подсъзнанието й, че лесно можем да бъдем манипулирани, което ще я отблъсне от нас. За да се справим с теста, казваме следното - "Не е лош, но синият ми харесва повече :)"

Само жените ли тестват?

Не. Тестването се прави и от двата пола, като смятам, че мъжете тестват предимно несъзнателно, защото ние рядко се нуждаем от "проверки" на женската психика. Наскоро засякох интересен момент, в който тествах една потенциална партньорка. Бяхме компания и се редувахме да пускаме музика, а с въпросната жена си бяхме много близки. Всеки избираше по една песен и когато дойде реда й, аз шеговито се опитах да го открадна:
Погледнах я, усмихнах се и казах - Пусни "No face, no name, no number..."
Тя отвърна - Нее, ще си пусна моята песен!
Усмихнах се, защото тя си отстоя позицията. А и това съвсем очаквано ме привлече повече към нея, а тогава дори не осъзнавах, че я тествам.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност