Бройкаджийство - мъжествено или клинично състояние?

#Дейтинг

Любослав Любенов | Качено на 24.8.2023
мъж и жена на бар
Pexels / Unsplash

В медицинските университети неслучайно определят бройкаджийството като клинично състояние.

За да ме разберете по-добре ще разкажа какво са ми споделяли клиенти през годините и до какви заключения съм стигнал.

Преди година ме потърси мъж, който имаше 5-6 интимни приятелки едновременно. Той беше здрав и уверен мъж със силно присъствие, ясно изразяване, и идеално пасваше на това, което повечето биха нарекли „Aлфа”.

Но при този мъж имаше нещо специфично, което се проявяваше в момента в който той попаднеше във връзка.

Значи той е алфа, който прави секс с много жени, има няколко приятелки за секс, които много го харесват. Обаче, в момента в който той попадне във връзка, цялата му сила тотално изчезваше. Сякаш във един миг той се превръщаше в мъж под чехъл.

И той и затова губеше връзките. От гледна точка на жените - те се чувстваха излъгани - попадат във връзка с този „могъщ Алфа”, а той се оказва, по-скоро Гама мъж. И жените буквално се разочароваха и го напускаха.

Какъв беше проблемът на този мъж?

Когато влезем във връзка, нашият партньор се превръща в уред за измерване на нашата лична самообич (той е нашата слабост). И дори да сме силни когато сме сами, то в момента в който попаднем във връзка, моментално си проличават всичките ни несигурности и в случая на този мъж се оказва, че неговата истинска вътрешна самооценка далеч не е това, което показваше пред хората.

Причината за това състояние е негова дълбока травма, която го прави слаб пред партньорката му. Тази травма се нанася на много ранна възраст от страна на майката и е много интересно как ако се вгледаме във физическото тяло на човека - можем да намерим улики за подобен емоционален товар.

Повечето хора, дори и фитнес треньори не знаят, че физическата форма на тялото ни, съответства на най-силната ни травма. Има една травма при мъжете, която ги прави силни и едри физически. Такива мъже, дори и с наднормено тегло, изглеждат по-скоро здрави, отколкото дебели. Затова наблюдаваме мъже, които имат прилична мускулатура, без изобщо да тренират. Те най-вероятно са преживели тази травма, в резултат от действията на майка им. Тя се нарича - „травма от предателство”.

Получава се така, че такъв мъж няма доверие нито на жените, нито живота като цяло, защото той няма (или не е имал) доверие на собствената си майка, и тялото му компенсира тази щета, като го прави по-едър и силен, за да може да се справя сам в живота в очакване и страх от нови предателства.

Такъв тип травми са най-големият виновник за проблемите ни в отношенията.

И този мъж с многото интимни партньорки няма никакъв проблем докато отношенията са само сексуални, но влезе ли във връзка, той става уязвим, плашлив, активира се тази травма у него той и почва да следи и ревнува партньорката си, и става емоционално зависим и раним от нея.

Важно е да имаме предвид, че когато мъж цели да спи с много жени, в повечето случаи - жените с които приспива, също имат отражение на подобен проблем.

Фактите сочат, че това мъж да прави секс с много жени, не отразява неговите възможности в любовта. Може да е спал със 100 жени и пак да не е по-добър от някой, който е имал само една интимна партньорка.

Също е важно да се уточни, че спането с много жени, далеч не е гаранция за щастие. Повечето мъже, които се стремят да трупат „бройки”, по-скоро компенсират нещо или бягат от вътрешен проблем, с който не са готови да се сблъскат.

Един привлекателен мъж ще се наслаждава на секса с дамите и ще се чувства добре от това. Но ако човек започне да използва секса за да запълни празнота, да компенсира нещо, или сексът да бъде единственият му източник на щастие, то тогава добре дошли в бройкаджийството.

При мъжете, които можем да определим като бройкаджии, наблюдаваме, че това състояние понякога идва от желанието да бъдат валидирани от други мъже. Искат да спечелят мъжкия респект и затова виждаме такива, които директно споделят с колко жени са преспали. Така без да осъзнават, разкриват, че са инвестирани в нещо извън тях самите, на което базират своята вътрешна стойност.

Срещал съм мъж, който директно казва колко пари има в банковата си сметка пред жените. Сумата беше впечатляваща, но фактът, че има нужда да го сподели, отразява точно същия проблем - той иска да докаже нещо, а това не е поведение на Алфа.

В повечето случаи когато мъж преследва жените, по-скоро за да се докаже сред мъжете, навярно е претърпял и форма на отхвърляне от баща си, което също е травма. Момче, израстнало с нея (в комплект с травмата от предателство), бива преследвано от комплекс за малоценност и утвърждава себе си чрез агресия, доминация, страх от уязвимост, мачкане на другите за да изпъкне, спане с много жени, но както виждате, това не са решения а бягство от проблема.

По принцип такива мъже са най-склонни към физическо насилие над жените, и като цяло са тези, които най-често претендират, че са Алфа, въпреки, че вътрешно не са.

Лесно можете да разпознаете мъже с тези травми в заведение - едро и нацепено тяло, „баткаджийско”. поведение, прикриване на вътрешна слабост чрез агресивна физическа доминация или накратко всеки, чието поведение е вдъхновено от класическия пример за „мутра”. Но уточнявам, че далеч не всеки мъж с такива травми е бройкаджия.

Повечето ми клиенти с тази травма съобщават, че имат много опции сред жените (което е нормално защото тази травма прави тялото на мъжа много привлекателно за жените), но се оплакват, че все не успяват да изградят дълготрайна връзка, защото стават плахи и несигурни, и съботират връзките си, отблъсквайки партньорките си през първите няколко месеца.

Има и други причини да се стигне до бройкаджийство.

Наскоро говорих с един много интелигентен мъж, който също беше бройкаджия. При него беше характерно ежедневно да търси жени за да прави секс с тях. Той умееше да съблазнява но интересно беше, че това желание идваше по-скоро като отчаяна нужда от секс.

Той стигаше до там да търси жени, които изобщо не го привличат, само и само да прави секс с тях. Така той спеше с жени, които са много под достойнството му - представете си красив мъж да спи с дебели и грозни жени - няма логика.

Това състояние отново се развива под определени обстоятелства в семейството, най-често ако майката не получава обич от бащата/или друг мъж. И се получава се така, че когато нашият родител от противоположния пол (в случая неговата майка) не получава обич от бащата, или е разведена и няма партньор - то инстинктивно детето влиза в тази роля на партньор и започва да помага да родителя си.

По този начин, на енергийно ниво, детето става партньор на свой родител, въпреки че няма никакво желание за интимност с родителя си. И това, което се случва реално, е че то живее във форма на несъзнавана връзка, в която има повечето елементи на връзката, но не и интимност, и тази липса на интимност избива под формата на остро желание да компенсира с постоянен секс с други жени. И ако си мислите, че той е щастлив с това, че спи с много жени, това далеч не е така.

Този сценарий не е задължително да тласка човек към бройкаджийството, при някои се отразява така, че им отнема енергията да преследват любовта и да създават връзки, защото те на практика вече са в такава.

Това важи и за жените. Тези, които наблюдават как баща им не получава любов от майката, или майката е починала, то дъщерята компенсира като започва да помага на бащата. Тя влиза в енергийна връзка с него и после няма енергия да създаде връзка с партньор.

Затова ако срещнете бройкаджия, не го винете. Разпитайте го. В повечето случаи той страда от дълбоко подтиснати емоции, които ще изплуват на повърхността, когато им дойде времето. Ако усетите, че той играе роля на партньор на свой родител - обяснете му, че е важно да се консултира с психолог за да излезе от енергийната връзка или да разбере източника на това бройжийство и как да лекува травмата вътрешно, защото бройкаджийството е резултат от травма.

И жените имат проблеми.

Какво мислите за инстаграм инфлуенсърките, които целят да привличат много мъжко внимание с тялото си? Когато видите такава жена, веднага трябва да ви светне една лампичка, че има причина тази жена да търси мъжкото внимание по този начин. Навярно така удовлетворява някаква вътрешна нужда, вероятно възникнала поради резултат от травма, свързана с баща й.

Заключение

Когато опира до любов - няма значение кой с колко хора е преспал. Има значение колко добра версия сме на себе си и дали се стараем да се подобрим. А преодоляването на травма е може би най-добрата инвестиция в любовния живот, която можем да направим.

Ако искате да разберете повече за травмите, наскоро създадох онлайн калкулатор за изчисление на най-силна детска травма. Оказа се единствен такъв в света и можете да го попълните тук.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност