10 прости неща които ни правят Привлекателни моментално

#Срещи

Любослав Любенов | Качено на 05.3.2023
привлекателен мъж
1535
Pexels / Unsplash

Защо сме по-привлечени към едни хора, но не толкова към други, а някои даже ни отблъскват?

След 4 години лутане в сферата на привлекателността, и аз не мога да там точен отговор. И въпреки тоновете проучвания, никой не може, вероятно защото правилен отговор няма.

Някои хора могат да бъдат привлечени от нещо конкретно в нас, което пък да отблъсква други. Но в тази статия ще споделя 10 неща, които гарантирано привличат хората към нас, повечето от които можете да промените или да експериментирате с тях още днес.

1. Външнен вид

В днешно време външният вид е по-важен от когато и да е било в историята на човечеството. Всички съдят по външния вид! Той е първото нещо, което виждаме у човека. Ние няма как опознаем някого, преди да сме го видяли визуално. Така че колкото по-привлекателна е неговата външност, толкова повече хора ще привлича.

Добрият външнен вид може да бъде генетично наследен и тук знаем, че не всеки е късмелия. Повечето хора не наследяват перфектната външност, но дори и така, пак имаме огромен контрол над външния си вид. Ето например ако сте виждали жена, която генетично е много красива, но не се поддържа и е с наднормено тегло...

Язък за генетиката!

Докато друга, която не е дарена с такава красота, но пък поддържа добра фигура и хубава дълга коса, ще бъде много по-красива. И това важи и за мъжете - здраво тяло, мускули, брада, прическа, тук нямаме право на оправдания.

Разбира се, има ги и нещата, над които нямаме контрол, като симетрията, височината и цвета на очите. Но тъй като не можем да ги променим, няма смисъл да се фокусираме над тях.

2. Начин на обличане

Забелязал съм, че хората, които имат стил на обличане ме привличат повече. Не мога да обясня защо, но когато човек има собствен, дори нестандартен стил, той моментално се откроява от всички. Може би защото почти всички носят обикновени тениски или блузи. Затова този, който има смелостта да се различи с нещо (което му отива наистина) и при което просто си личи, че се е постарал - това мен много ме привлича.

Обличайте се добре и изглеждайте чисти. Нека да си проличи, че влагате мисъл при комбинирането на дрехите.

Всички проучвания сочат съвсем ясно, че червеният цвят е най-привлекателен поради чиста биология. След това е черният.

Дрехите могат тотално да променят начина, по който хората гледат на вас. Ако се чувстваме добре в дрехите си, ставаме много по-уверени.

Кожените якета доказано ни вдъхват увереност, а аксесоарите също привличат. Часовници, гривни, пръстени, дори татуировки.

3. Стойката

Навярно изгърбването никога не се е срещало с такава честота. Нашият дигитализиран свят със сигурност допринася в това отношение.

Да бъдете здраво стъпили на земята с глава, гледаща напред, а раменети ви назад - това е стойката на уважаващия, себе си, човек. Как се очаква да ви тренират хората, ако стоите изгърбени с вдигнати рамене и забил поглед в земята? Дори и най-красивото тяло ще изглежда жалко с такава стойка.

Има всякакви коригиращи колани за стойка, особено за хора, които прекарват много време седнали.

4. Коса

Косата е всичко! Защо има 50-годишни мъже, които изглеждат като на 35 ? Косата, дами и господа! Косата е най-лесният начин да си "вдигнем акциите". Особено мъжете нямаме нужда от продукти, а просто хубава прическа. А и мъжете можем да експериментираме и с брадите си. Доказано е, че най-привлекателната брада е тридневната.

5. Здраве

Тук говоря за цялостно здраве. За здраве е нужно движение, хигиена, добре поддържани зъби (колкото се може по-бели), ранно ставане сутринта, проактивност, особено качествен сън. По-малко тестени ястия, фаст фууд и разбира се, цигари.

Здравето също е психическо, духовно и емоционално. Някой може да е привлекателен външно, но ако виждате, че не е добре емоционално, по-добре да не ви е партньор. Преодоляване на травми, приемане на себе си и постигане на вътрешен мир са признаци за добро вътрешно здраве. А това трябва да бъде основен приоритет в живота ни.

6. Миризма.

Може да не изглеждаме добре. Може да направим лошо впечатление, но ако хората усетят един наистина прекрасен парфюм, всичко се променя!

Чували ли сте, че миризмата никога не се забравя? Качествените парфюми по принцип са по-издръжливи, но можете да намерите и много евтини такива, които да миришат супер привлекателно.

Просто погледнете жените! Те неслучайно обожават мъжките парфюми.

Има парфюми със синтетичен елемент, които са направени така, че допълнително да привличат другия пол. Елементът се нарича хедион. Всяка скъпа марка има поне по един такъв парфюм, но са много скъпи и далеч не са нещо, което може да компенсира изгърбената стойка (например).

7. Добро поведение и позитивност

Никой не иска да бъде покрай негативни хора. Да злословим, да се правим на жертви, да се оплакваме - това не привлича никого. Аз съм забелязал, че ставам такъв, когато съм сред хора с които нямам какво да си кажа. В случая ако нямаме общи теми, все намираме от какво да се оплакваме. Това е признак, че тези хора не са за мен. Всички ние се нуждаем от социален кръг, който да изкарва позитивното у нас.

Надменност, лицемерие и надутост също са неща, които отблъскват. Аз намирам милите и дружелюбни хора за много привлекателни. А доброто настроение е това, което прави човек леснодостъпен, сякаш с лекота можем да го заговорим и да се запознаем с него. Такива хора привличат погледа с позитивизъм, затова е важно и ние да се движим с позитивно настроение.

8. Хумор

Ако говорим за човешка привлекателност, хумотър определено привлича. Тук нямам предвид - дали сме забавни, а по-скоро как се справяме в ситуации в които се шегуват с нас. Дали го приемаме хладнокръвно и дали сме достатъчно добри в това, за да обърнем шегата за да затапим другия. Това е признак за добра комуникативност. Хората, които често се шегуват с братята и сестрите си, са по-добри в това отношение.

Хуморът и това човек да е забавен, обаче не винаги е сред основните фактори за привлекателност, защото всички познаваме много забавни хора, които директно в зоната на приятелството и не могат да излязат. Така че хуморът е по-скоро човешка привлекателност, но не и сексуална.

9. Увереност и вътрешен мир.

В днешния свят постоянно се промотира, че трябва да бъдем максимално уверени, но има изключения. Увереността е малко по-важна за мъжете, отколкото жените, а и не е чак толкова задължителна.


Срамежливостта също си има своя чар. Затова не се опитвайте да я криете зад фалшива маска на увереност, защото се самосаботирате. Фалшивата увереност отблъсква хората и по-скоро ви пречи да позволите на естествения си чар да привлича хора към вас.

Затова ако не сте уверени, но пък сте срамежливи, приемете, че сте такива и не го крийте защото това също ви прави привлекателни. Това всъщност е вътрешната увереност - да се приемем и да се гордеем с това, което сме.

Някои хора са уверени по подразбиране. Увереността идва от вътрешната самооценка и може да бъде директен резултат първите 7 години от живота ни. Съответно тя до голяма степен зависи от нашите родители. Например ако някой не е получавал достатъчно любов и подкрепа от родителите си, колко уверен искате да се чувства той? Хората, които са претърпели отхвърляне особено от бащите си, е нормално да не бъдат уверени. Някои от тях живеят с дълбока вина, че не са били искани от собствените си родители и са прокълнати цял живот да се съмняват в собственото си право на съществуне. Също така деца, които са израстнали в семейства, където родителите не са се обичали и само са се карали, тези деца ще имат нулева увереност още при навлизане в пубертета и ще отнеме много време за да променят това.

За мен ключът към увереността е вътрешният мир. Но има много неща, които може да направите за да бъдете по-уверени - мъжете могат да си повишат тестостерона, а жените красотата си. Но ако липсата на увереност идва от липса на родителска любов, то работата с терапевт ще ви бъде по-полезна.

10. Вашите страсти

Правите ли нещата които наистина обичате или следвате другите защото такава е тенденцията?
Ако всичките ви приятели обожават дискотеките, пък вас тези неща не ви харесват. Вие може би имате други страсти, като да карате скейтборд и да катерите скали?

В такъв случай ако ходите на дискотеки с приятелите си, навярно те ще привличат повече хора от вас, защото те правят това, което обичат. А вие ще бъдете посредствени.

Какви са вашите страсти? Какво обичате да правите и правите ли го в момента?

Разликата между нискостойностните и високостойностните профили (в инстаграм примерно) е че във нискотойностния профил има селфита, а в във високостойносния се виждат постижения - вижда се път, че човекът отива на някъде в живота си. Затова ако напишете едно и също нещо на една и съща жена, през два различни профила - и се чудите защо жената отговаря на единия а другия го оставя на сийн. Това е защото е важна стойността на профила ви, а не какво й пишете.


За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност