6-те типа мъже и тяхната Привлекателност

#Срещи

Любослав Любенов | Качено на 19.4.2023
23026
Pexels / Unsplash

В тази статия ще споделя мнение за типовете мъже и ще ги оценя на любовния пазар.

Ще анализирам привлекателността на техните характеристики и потенциала им да се класират по-високо в йерархията, но е важно да подчертая, че сексуалното привличане може да бъде много динамично и хаотично.

Така че не се притеснявайте ако не сте сред привлекателните типове, защото всеки тип има страни, които привличат жените. А и имайте предвид, че всеки може да се изкачи по стълбицата ако работи над себе си дори може да промени типа си.Алфа

Алфата е силен и уверен мъж, който има естествена дарба да води другите. Не е учудващо, че алфата е на върха. Те са харизматични, но и честни. Умеят да се запознават, да бъдат център на внимание и да бъдат успешни където и да отидат. Често са екстровертно настроени и се характеризират с богат социален кръг.

Бойко Борисов е много ярък пример за алфа мъж, друг такъв е Доналд Тръмп. Като лидери, те разчитат много на хората около тях. Лесно можете да забележите алфата в помещението, по принцип когато той влиза, моментално се усеща неговата мощ и влияние. В кариерен план умеят да рискуват и не бягат от предизвикателства. Когато опира до жени, имат много опции но това не гарантира, че умеят да поддържат дълготрайни връзки. Тъй като са лидери, имат известна нужда да бъдат следвани и понякога придават твърде голямо значение на това как ги виждат другите. По принцип са най-привлечени към нежни и женствени жени с висок статус.


Гама

Гама мъжете не са особено привлекателни. Те са този несигурен тип, който лесно се обсебва, преследва партньора си онлайн (stalking), супер ревниви, контролиращи и донякъде нарцистични мъже, най-често с тревожен тип привързване.

Имат добър интелект и умеят да помнят малки и дори незначителни детайли. За сметка на това имат тенденцията да преувеличават качествата си и да мислят, че са по-високо от останалите.

Тук се сещам за Хари Потър - при него я има точно тази скрита надменност, сякаш е нещо повече от другите.

Гама мъжете често са невидими за жените и неслучайно жените ги избягват. Такива мъже по принцип или поставят жените на огромен пиедестал или ги мразят. Те са най-склонни да обвиняват жените след като биват отрязани и да се опитват да ги принизят, за да компенсират щетите по егото си, защото не понасят мисълта да бъдат отхвърлени. Но въпреки това, когато биват отхвърлени, вместо да оставят момичето на мира, те продължават да се излагат в опитите си да я спечелят. От всички типове, гамата има най-голям шанс да влезе във френдзоната и често бива отхвърлян сексуално.

Когато консултирам Гама, особено когато ми показва как чати с жени, виждам, че действа много отчаяно и нуждаещо се, което ми е познато защото аз в най-ранния етап от дейтинга в живота ми, също съм проявявал гама характеристики, но пък за това знам как да помагам на такива мъже.

В моя опит, гама състоянието е резултат от активни травми от детството, които не са преодоляни. И в повечето случаи когато мъжът ги преодолее, автоматично мигрира към някой от другите типове, както се случи и при мен. Но докато мъжът е гама - ако успее да влезе във връзка, то ще бъде с жена, която също има някакъв проблем с вътрешна несигурност.
Иначе ако излезем извън темата на любовния пазар - гамата има позитивни качества - той е авантюристичен, грижовен и активен, обича да е с хора и не се измаря лесно.


Сигма

Сигмата е най-рядко срещаният тип. Той също е силен и мощен характер и не отстъпва на афтата, но не е лидер като него, затова по-скоро наподобява самотен вълк. За разлика от алфата (който е силен, защото има много хора зад себе си) сигмата е силен от самосебе си и няма нужда да бъде следван. Той е скрита (или интровертна) алфа, която се движи по свой собствен път. Харатеризира се с висока увереност и може да бъде и манипулативен. Предпочита да работи за себе си и умее да си тръгва ако не се чувства добре някъде или с някого. По принцип са тихи, мистериозни и супер уверени.

Увереността на сигмата не е насочена външно (както при алфата) а е по-скоро интернализирана. Затова не го вълнува какво мислят околните. Това му дава предимство пред алфата, тъй като е по-независим и автономен. А силата винаги е при този, който е готов да си тръгне и не е толкова инвестиран.

На любовния пазар са наравно с Алфата. Пример за Сигма мъже са Джон Уик и Локи


Бета

Бетата са едни от по-често срещаните мъже в социалната йерархия. Те са тези, които наричаме "добри момчета". Често са добронамерени и се стремят да избягват конфликти.

Тъй като обичат да го играят по-сигурно, бетата са подходящи за създаване на семейство и именно затова биват налазвани от жените, които вече са се наиграли с алфтите и сигмите и искат нещо по-сериозно. Това е и една от причините, потенциала на бета мъжете в дейтинга да се развива по-късно в живота. Жените трябва да натрупат известна зрялост преди да могат да оценят бета мъжа.

Характеризират се със стабилност, лоялност и сигурност. Те са мили, не се опитват да конкурират толкова с останалите, а в кариерен план по принцип работят за алфите и са тези, които стигат до високи позиции, от които управляват и напътстват делта мъжете.


Делта

Делта мъжете са най-често срещаните мъже. При тях е характерно нещата да са балансирани и често нямат нещо кой-знае какво, с което да се откроят. Нямат силно изразено собтвено мнение и позиция. Умеят да се пускат по течението и тъй като в тях няма нищо по-рязко или впечатляващо, не привличат жените кой-знае колко.

При тях наблюдавам, че изобщо не се интересуват от личностно развитие, но за сметка на това, могат да бъдат много работливи и конкурентноспособни. Те в никакъв случай не искат да водят или да бъдат фронтмена в групата, а предпочитат да бъдат двигателя, които стои отзад и върши работа. Характерно за тях е да се прикрепят към някой алфа или бета за да вървят нагоре по-лесно, но това не е нещо лошо, тъй като могат да предложат наистина много на такъв човек.


Омега

Омега мъжете са обратното на алфата. Можем да ги опишем като частични социални инвалиди, страхуващи се от самотата, на които като им обърнем малко внимание, после нямаме отърване от тях. Те моментално се привързват, странни са, можем да ги наречем мазохисти или някой, който умее да влиза в ролята на жертва, и колкото и грубо да прозвучи - това най-често са мъжете, които наричаме "загубеняци".

Вписват се в картинакта на зубъра, не търсят висок статус нито желаят да се подобрят или да се конкурират. В много от случаите за тях щастието би било да прекарат вечерта играейки любимата си видеоигра или да гледат любимото си аниме за 47 път. На характер са малко странни, имам нестандартен вкус - харесват неща, които не вълнуват никого. Имат слабо развити комуникативни умения и във външния им вид няма нищо впечатляващо. Изпитват огромни трудности на дейтинг пазара. Омега мъжът е най-склонен да вкара жена си в ролята на майка във връзката.

Омега състоянието, също като гама, е много вероятно да е резултат непреодоляни травми, като най-харектерните тук са травма от изоставяне/подиграване. Докато при Гама мъжете е по-възможно да бъде травма от отхвърляне или предателство.

Травмите в повечето случаи се преодоляват с течение на живота, но винаги може да получим помощ. Най-лесният начин за преодоляване на травматичен емоционален товар е да посетим локалния психолог или психотерапевт.


За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги


калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност