Как да се свържем на по-дълбоко ниво с хората

#Срещи

Любослав Любенов | Качено на 23.8.2022
Мъж и жена говорейки
700
Pexels / Unsplash
Когато проучвах съблазняването, попаднах на обучението на Боби Рио и Роб Джъдж. Те обясняваха важността на емоционалния комфорт, без който е невъзможно да създадем каквито и да е било взаимоотношения. Накратко - умението ни да се свързваме с хората на емоционално ниво, е от ключово значение, независимо дали целим да създадем стабилна връзка, приятелство или просто да преспим с някого.

Важно е да задаваме въпроси, да имаме положително и открито отношение, да предразполагаме другите да споделят с нас, използвайки както думи, така и езика на тялото. Ето важни подробности за всяка стъпка от общуването:

1. Задавайте въпроси

Изграждането на разбирателство наподобява на интервюирането. В началото е нормално да задаваме стандартни въпроси, колкото да намерим някоя обща тема. Всеки обича да говори за себе си, затова ако нацелим нечия страст или интерес, е въпрос на време да започне да споделя, стига да вярва, че изпитваме реален интерес към темата. Отпуснете се и опознайте другия човек, намерете общ език или общи интереси.

Наскоро попаднах в нова компания където не познавах никого. Затова огледах хората и набелязах неща, с които мога да стартирам разговори. Някои имаха татуировки, други имаха часовници и гривни, трети - интересни ланци и висулки по врата. Възползвах се да ги попитам с какво свързват тези неща, и всеки имаше по една интересна история, която да разкаже.

Можете да коментирате и избора им на облекло и как са комбинирали цветовете. Жените обожават когато оценим избора им на цветове и как се съчетават отделните дрехи с маникюра, чантата и обувките им, особено когато оценяващият е мъж.

2. Отношение

Имайте положително отношение и оставете социалните етикети у дома. Много хора могат незабавно да разберат дали имате негативно отношение или чувствате някакво превъзходство.

Вътрешните конфликти не остават скрити за опитното око. Когато виждам мъже, изпитващи нужда да показват силата си и да доминират, моментално разбирам, че носят маска за да прикрият някаква слабост. Познавам такива мъже и гарантирам, че маските отблъскват.

3. Топлина и добронамереност

Насърчавайте другите да ви споделят и приемете техните гледни точки. Как ще се почувствате ако някой се опитва да оспори всичко, което казвате? Критиката може да е полезна, но не трябва да се прекалява. Все пак ако човек е излязъл навън за да се забавлява, едва ли ще се зарадва ако се опитаме да снижим себестойността му с критики или като отхвърляме неговата позиция.

Изправената стойка и видимите длани, сигнализират отвореност. Ако оставим телефона настрана, изместим питиетата, така че да няма нищо между нас и острещния, и насочим центъра на гръдния си кош право към човека, с когото общуваме, бързо ще се въвлечем в приятен разговор. Усмивката винаги помага.

4. Слушайте

Да бъдеш добър комуникатор няма нищо общо с това да бъдеш добър оратор. Познавам оратори, които изобщо не умеят да комуникират, защото не оставят човекът отсреща да говори. Те просто гледат да си кажат своето, което е чисто еднопосочна транзакция на думи.

Трябва да се научим да слушаме, без да се фокусираме постоянно над нещата, които желаем да кажем след това. Случва ми се по време на консултации, да се налага да записвам мислите си на лист, защото човекът отсреща изобщо не ми дава възможност да говоря, което е наистина интересно, имайки предвид, че той е дошъл да чуе съвета ми. В един момент ме претоварва с информация, и докато дойде реда ми да говоря, аз вече съм забравил половината от нещата, които съм искал да дискутираме.

5. Комплименти

Комплиментите и лъскателството могат да бързо да ни сближат с някого, стига да не прекаляваме. Качественият комплимент, чрез който валидираме нещо наистина важно за отсрещния, винаги ще бъде добре оценен. Разбира се, компиментът трябва да идва от сърцето, затова бъдете искрени.

Обичам да давам за пример комплименти, като - "Обичаш да четеш книги? Кой ти е любимия жанр?" - да, това всъщност е комплимент, и е много по-добър от някои, като - "много си красива".

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги


калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност