6 Трика за мигновена Увереност

#Срещи

Любослав Любенов | Качено на 22.4.2023
Уверен мъж с кожено яке
558
Pexels / Unsplash
Има много неща, които можем да направим за да бъдем по-уверени. Изграждането на самочувствие отнема време, но това не означава, че няма и бързи трикове за придобиване на увереност. В тази статия ще ви покажа 6 от тях.

1. Кожено яке

Наскоро се разхождах по улицата и се чувствах някакси плах, сякаш нямах стойност и никакво влияние над случващото се около мен. Избягвах да гледам хората в очите и като цяло не желаех никой да ме занимава. Повечето хора биха предположили, че просто не съм в настроение, но не беше това.

Погледнах си отражението в една витрина и какво да видя - ами с домашния суитчър как се чувства да се чувствам навън? Прибрах се и смених суитчъра с кожено яке. Ефектът беше МОМЕНТАЛЕН.

Не мога да си кривя душата! Ако имаше дреха, която ни дава мощ, то това е коженото яке.

Ако не се чувстване уверени, може би е време да преразгледате връхните си дрехи. Имайте предвид, че червеният и черният цвят са универсално приети за най-привлекателни.2. Общуване

Когато работих като програмист, забелязах, че когато работя от вкъщи, не съм толкова уверен, колкото когато работя в офиса. И когато приключвах работа имаше видима разлика. Ако бях прекарал работния ден вкъщи се чувствах по-затворен и неотзивчив към хората. Липсваше ми увереност. Което беше в голям контраст с периодите, през които работих от офиса.

Когато бях в офиса, общувах с хората и след това се чувствах много по-общителен. Сякаш трупах някаква "общителна инерция", която след това ме правеше и много по-общителен извън работно време. Ако прекарвате ежедневие с много ограничен кръг от хора, или без никакви такива, ще бъдете по-затворени към хората като цяло.

Не знам дали това важи за всички, но говорейки от името на интровертите - поне при мен общуването с колеги в офис, ме правеше по-уверен. По тази тема говоря в книгата ми в главата за заговаряне и запознантва. Неслучайно карам читателя да заговори няколко случайни човека на улицата за да натрупа инерция и да повиши увереността си, преди да заговори жена и да обмени контакт с нея. Това е точно за хората, чието ежедневие не включва особено общуване.3. Прическа и брада

Когато се чувстваш привлекателен, искаш да бъдеш сред хората. Когато не се чувстваш привлекателен, избяхваш другите. Затова хората, които се харесват повече, качват повече снимки. Докато празните профили (с по една-две снимки) са на хора, които не се харесват.

При мен забелязвам, че когато косата ми порасне малко повече и брадата ми излезе извън контрол, имам тенденцията да не бъда толкова уверен. Затова отивам при фризьора и проблема е решен.

Увереността ни е свързана с външния вид повече, отколкото предполагате.4. Физическа активност и тренировка

Тук не говоря за дългомесечни тренировки, все пак това е статия за мигновена увереност. Затова под "тренировка" имам предвид ДОПАМИНА, който идва в резулат от физическата активност.

Излезте да бягате или отидете малко на лостове. Тялото се изпълва с допамин и ставате едновременно по-уверени и в по-добро настроение.

На мен работата ми такава, че се застоявам много време седнал. И след това когато приключа, забелязвам, че нямам никаква енергия. И то без енергия, за каква увереност говорим?

Човешкото тяло не е направено така, че да стои 8 часа седнало. Имаме нужда от движение! Ако не се движите е нормално да нямате увереност.

5. Умора и автопилот

Случва се човек да се впусне в мисли докато е навън. Така на практика се затваря за околните. Имам един личен трик, който позвам за да изляза от състояние на автопилот и да се движа по-осъзнато.

Когато съм навън и забележа, че съм на автопилот си извъртам врата максимално надясно и наляво. След това базово "разтягане" на врата, усещам как се връщам в настоящето и наблюдавам всичко около мен, т.е. ставам по-осъзнат, което се отразява на увереността ми. Затова винаги съветвам човек да направи това упражнение малко преди да се запознае с някого.

Ако се движите на автопилот или сте постоянно в мислите си, трудно ще излъчвате увереност.6. Силата на тишината

Тишината е един от най-силните признаци за увереност, който можете да изпозлвате, стига да знаете как. Когато някой ви попита нещо, не бързайте да отговаряте. Замълчете за секунда две. Този, който бърза да отговаря - той не е уверен, a притеснен. Увереният човек не се стреми да запълва тишината, вместо това той се възползва от нея за да забави темпото за секунда две и да отговори след това.

За силата на тишината съм написал отделна статия, която можете да прочетете тук:
Статия "Как да се справим с неловките паузи в разговора"


За автора:
Книги

Книги

Създай мечтаната връзка


Каква е моята травма?

Попълни теста за да разбереш

тест за детска травма