Кой плаща сметката? 5 Правила

#Дейтинг

Любослав Любенов | Качено на 22.3.2022
Мъж и жена на среща
1117
Pexels / Unsplash
Трябва ли мъжът винаги да плаща сметката? Често срещан въпрос, особено сред младите мъже. Смятам, че отговорът зависи от обстоятелствата. С две думи, има моменти, в който мъжете плащаме, както и такива, в които да си поделим сметката с дамата. За да разберем как да подходим трябва да разгледаме нещата през различни перспективи.

5 правила за плащане на сметка

 1. Ако мъжът кани на среща, той плаща сметката. Ако дамата все пак желае да поделим сметката, ще се съобразим с нея, но това не е нещо, което трябва да изискваме от нея.

 2. Ако жената кани мъжа да излязат - сметката се поделя.
  Тук няма правилно/грешно. Можем ние да платим (ако държим). Може и тя да плати, все пак тя ни кани, но това само ако тя изрично каже, че ще плати сметката. И дори и в такъв случай ние все пак трябва да предложим да я поделим, и да я питаме дали е сигурна, че иска тя да я плати.

 3. Ако жената кани, но мъжът е този, който предложи да седнат на заведение, тогава той плаща.
  Тук се гледа не кой кани, а кой всъщност предлага да харчат пари. Защото тя може да ни е поканила да се разходим, и какво става - както се разхождаме и изведнъж й предлагаме да хапнем на скъп ресторант. И какво? Ще я накараме да плаща ли? Не разбира се!

 4. Ако мъжът е безработен, се подразбира, че не е "ходещ банкомат". В такъв случай е правилно сметката да се подели.
  Независимо защо е безработен, студент, ученик или просто защото е тийнейджър. Ако няма доходи или разчита на джобни, изобщо не трябва да се чувства виновен, като изисква сметката да бъде поделена. Пък вече ако момичето се "обиди", значи не е правилното момиче.

 5. Можем да я помолим да плати, ако :
  - не е първа среща
  - не е твърде скъпо (само питиета) и смятаме, че тя може да си го позволи
  - в този момент наистина нямаме пари (забравили сте си портмонето или нямаме в брой и тн.)
  Но накрая задължително казваме, че следващият път, ние ще платим - "Плати я ти, пък следващият път ще те черпя".

Важни факти

Трябва да знаете, че има жени, при които ако не платим сметката, повече няма да излязат с нас. Това е форма на тест, те ни тестват. Не казвам, че тестът правилен и коректен, но ако се загледате в правилата, особено в първото и третото, то ще видите, че мъжете така или иначе си я плащаме, така че няма вероятност да се провалим на този тест, ако се сблъскаме с тестваща жена.

Сега е важно да уточним и друго. За да може жена да се чувства като жена с нас, тя трябва да усеща, че можем да се "справим" с нея. Когато платим сметката, ние подсъзнателно я сигнализираме точно това, че можем да се погрижим за нея, можем да си го позволим. Така че по принцип е хубаво мъжете да платим, но не е задължително.
И това, че ние плащаме, не означава, че жената трябва да стои със самодоволна усмивка и да бездейства докато плащаме. Ако е отборен играч и ни уважава и харесва, ще извади портмонето си в знак на уважение и ще ни попита дали сме сигурни, че искаме да платим. В противен случай рискува да ни накара да се чувстваме използвани.

Пример: Поканих една дама, излязохме, пийнахме по нещо и накрая тя тръгва да изважда портмонето си, и й казвам - "недей, не се притеснявай, аз ще платя" - и тя - "сигурен ли си?". И аз отвърнах с "да".
Фактът, че тя тръгна да вади пари от портмонето, показва уважение и аз съм доволен. С такава жена изпитвам удоволствие когато плащам.

Важен съвет

Има нещо хитро, което можем да направим по време на срещата. Има някои наистина страхотни въпроси, които можем да й зададем. Ето един от тях:
"Смяташ ли, че мъжа трябва винаги да плаща сметката?" - и тя сама ще ни каже какво очаква. Ето колко е лесно! Възползвайте се!

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност