Защо бързаш? Изчакай да срещнеш правилната

#Щастлив живот

Любослав Любенов | Качено на 23.8.2022
замислен мъж
687
Pexels / Unsplash
Защо всички бързат за любов? Нима си за служава да бъдем във връзка, просто за да се отчетем пред обществото? Не казвам, че трябва да избягваме забавленията с противоположния пол. Тук говоря конкретно за връзки и как в стремежа си да влязат в такава, хората са склонни да се лишат от всички ползи от това да бъдат сами, само за да влязат в поредната връзка, която не впечатлява никого.

Навярно всички сме чували, че има много риби в морето. Въпреки това намирането на истинска любов може да се счита за рисков бизнес. Тук, разбира се, подчертавам истинска любов.

Хората обаче сме същества на "действието" и не обичаме да чакаме. Затова поемаме нещата в свои ръце и се чифтосваме с първия горе-долу задоволителен партньор. Къде е проблемът?

Всеки иска любов, но не всеки е готов за нея. Истината е, че щастливите връзки се създават от щастливи хора, и тъй като щастливият човек не изпитва нужда от партньор, именно за това не бърза да срещне такъв. Получава се така, че хората, които активно преследват любовта, не са напълно щастливи и удовлетворени от живота, и затова привличат хора от същия резонанс, и съответно отново не са щастливи.

За мен няма смисъл от престой във връзка, която е нещо по-малко от наистина пълноценна, щастлива, споделена и отдадена. Работата е там, че този, който активно търси и иска да влезе във връзка, го прави за да избяга от самотата, a това не е добра предпоставка за изграждане на пълноценни взаимоотношения.

С две думи мога да обобщя, че хората предпочитат да направят компромис с душата си, за да се впуснат във връзка, в която не могат напълно да изразят себе си, вместо да изчакат да срещнат наистина подходящ партньор.

Намирането на истинската любов всъщност не е толкова трудно, но понякога отнема време. Така че, ако в момента сте необвързани, приемете, че вероятно ще останете такива известно време, и това далеч не е нещо лошо.

Ето някои предимства да си необвързан:

1. Вие сте независими - По принцип можете да правите каквото и когато искате. Няма кого да чакате и не е нужно да искате позволение за да отидете на танци, можете просто да отидете.

Сещам се за моменти, когато не съм можел да си легна да спя спокойно, преди да съм пожелал лека нощ и да съм получил отговор от партньорката си, защото ако не го направя, е много вероятно тя да ми звънне. Да, всеки е бил в непълноценни връзки.

2. Имате повече време - Искате ли да отидете на фитнес? Искате ли да се присъедините към туристическия клуб? Да свирите на инструмент? Какво ще кажете да гледате любимото си видео за 10-ти път? Искате да се запишете на курс? Да се захването с ново хоби? Нищо не ви спира!

Един от проблемите, които наблюдавам у необвързаните, е че не правят нищо с времето си. Тази свобода някога ще ви липсва, не я пропилявайте!

3. Не е нужно да се съобразявате с чужди навици - Можете да спите, без да слушате нечии хъркане и "шаване" през нощта. Няма чужди дрънкулки наоколо и не е нужно да разчиствате след себе си ако не искате.

4. Можете да бъдете спонтанни - На никой му пука дали ще вечеряте навреме или в полунощ. Направете нещо необичайно за себе си, без да питате и да се обаждате предварително. Това е истинската свобода!

5. Кариера - Можете да насочите повече енергия към работата си и да се развиете, или пък да усвоите нов занаят. Без връзка, имате много повече време за това. Използвайте тези допълнителни часове и впечатлете шефа си, или поемете нови проекти.

За автора:
Книги

Книги

Създай мечтаната връзка


Каква е моята травма?

Попълни теста за да разбереш

тест за детска травма