Как да привличаме хората?

#Щастлив живот

Любослав Любенов | Качено на 22.6.2022
усмихнати приятели
791
Pexels / Unsplash
Замислял ли си се защо някои хора просто привличат другите към себе си? Какви са тези магнетични свойства, които с лекота им спечелват приятели, гаджета и приключения? Тук не говоря за привличането в сексуален аспект, а за цялостно човешко привличане.

Наскоро се разхождах в Старинния град в Пловдив. Разглеждайки крепостта "Палдин" с още поне 100-тина туристи, погледът ми попадна на мъж, в 30-те си години. Накъдето и да поглеждах, по някаква причина винаги фокусирах точно него. Двадесет минути по-късно се снимах с приятелка и той мина точно покрай нас, тогава го заговорих и се запознахме.

Дотук всичко звучи съвсем естествено, но има една особеност:
Аз почти никога не заговарям непознати!

Характерът ми е такъв, че от малък гледам да не притеснявам никого (благодаря татко). Тогава как изобщо се реших да заговоря този мъж? Изглежда неговата човешка привлекателност беше по-силна от желанието ми да страня от непознати.

Замислих се дали е възможно ние от самосебе си да привличаме и да предразполагаме хората така, че те сами да пожелаят да бъдат част от живота ни?
Също така - възможно ли хората да не желаят да се запознават с нас, не защото не искат запознанства, а защото нещо в нас ги отблъсква?

След известен рисърч по темата, его ги моите изводи:

1. Фокусирай се над настоящето

Наблюдавай хората по улиците. Забелязваш ли как всеки се движи на автопилот? Ангажименти, срещи, презентации, клиенти - можеш само да си представиш какво се случва в главите им, но резултатът е ясен - в такъв момент, те не живеят в настоящето.

Сега си представи някого, който се разхожда по улицата с усмивка. Темпото му на вървене е бавно, защото няма бърза работа. Този човек сякаш се наслаждава на настоящето и това се отразява и на излъчването му. Той излъчва позитивизъм и топлина, също както мъжът, който описах по-рано.

Не мислиш ли, че ще ти е много по-лесно да заговориш такъв човек, в сравнение с някого, който се движи на автопилот?

Аз вече съм се убедил в това.

2. Какво ни спира?

Често в ежедневието си, неволно слагаме редица бариери между нас и хората около себе си.

Пример за това са слънчевите очила, слушалките, постоянното забиване в телефоните. Тези, дори малки действия създават значителни бариери между нас и околния свят.

Кога за последно си виждал човек навън, който стои сам на пейка (или чака нещо), без да си зяпа телефона?

Критериите ми за запознанства с жени на улицата включват:
- да е сама,
- да е усмихната,
- да е без слушалки
- да не си гледа телефона.

Нищо чудно, че не съм заговорил никого през последните месеци, а вече идва лятото. Да, технологиите в днешния свят може да ни сближават с тези, които са далеч от нас, но за сметка на това ни отдалечават от околните.

Мъжът, който описах по-рано не стоеше на телефона. Слънчевите му очила бяха вдигнати на главата му и не скриваха очите му, походката му беше бавна и с усмивка се наслаждаваше на хубавата гледка. Стойката му - права и здравословна, раменете отпуснати и леко изпънати назад, сигнализиращи вътрешна увереност. Главата и погледът му сочеха нагоре и напред, а не надолу, както наблюдаваме при много хора. Дрехите и стилът му - прилични.

Той визуално беше "отворен" към хората, и това можеше да забележи от километри.

3. Вътрешна нагласа

Всеки от нас си има своите вътрешни травми, които в повечето случаи понижават способността ни да се общуваме пълноценно. Ако носиш травмата "не заслужавам вниманието на хората", то това ще се материализира в ежедневието. Такива травми идват от конкретни случки в нашето детство и силно препоръчвам да бъдат изчистени с помощта от специалист терапевт.

Мъжът, който срещнах в Пловдив дори не говореше български. Въпреки това, той беше в пъти по-способен да общува, защото се чувстваше добре в кожата си и беше в мир със себе си.

Позитивизмът и доброто настроение са ключови за магнетичния ефект. Това може да означава да намериш начин да се отървеш от стреса и забързания начин на живот.

П.С. Ти си повече от способен да привличаш хората към себе си. Остава само да повярваш.

За автора:
Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

калкулатор за привлекателност

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

Сексуално привличане, книга

Сексуално Привличане

Изкуството да откраднеш сърцето ѝ завинаги

Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.
Идеалната книга за мъжете, желаещи да разберат жените.

Колко си привлекателен?

Вече можеш да изчислиш своята привлекателност

калкулатор за привлекателност