Размерът на пениса има ли значение?

#Щастлив живот

Любослав Любенов | Качено на 23.11.2022
размер на пенис
1105
Pexels / Unsplash
Според worlddata, България е на 25-то място в света по среден размер на пениса. Българинът има по-голямо мъжество от всички съседи на балканите, като най-близката държава, която ни води в класацията е чак Италия.

Средният размер на българските мъже е 15.02 см. , докато средният световен размер е между 12.9 и 13.9 сантиметра, което означава, че българите по принцип сме си надарени.

Трябва ли да се притесняваме за размера си?

Ако искаме да отговорим на този въпрос, трябва да погледнем не към пениса, а към вагината. Вагината също си има размер, но нейният размер е променлив. Тя е устроена така, че да се нагажда към пениса, който попадне в нея, като нейната еластичност й позволява да се разширява с до 30% от размера си.

Получава се така, че ако една и съща жена се сношава с двама различни мъже с различни размери - да кажем 14 и 16 см - то вагината и двата случая ще се пригоди към пенисите на мъжете така, че да се получи максимален контакт с клетките на удоволствието. И тъй като тези клетки са винаги еднакъв брой, то и двамата мъже ще имат точно еднакъв досег с тях, независимо от разликата в размера си.

Резултатът е, че независимо доколко вагината се разширява (за да побере по-големите пениси), те така или иначе ще направят контакт със същия брой нервни окончания на удоволствието, правейки размерът на члена, маловажен фактор в цялостното удоволствие от половия акт.

Ширината е по-важна от дължината

Да, 90 на 100 жени смятат, че ширината всъщност има повече влияние над удоволствието и имат право. Хубавото тук е, че дори да възникне разминаване в размерите, като например - мъж с по-тънък пенис, да си намери партньорка с по-широка вагина - този проблем е лесно разрешим, тъй като жените имат способността да стесняват вътрешните стени на вагините си с помощта на упражнения. Така само за седмица-две, проблемът ще е решен и партньорите ще могат да се насладят на чудесен контакт по време на коитус.

Удоволствието в секса

Удоволствието на жените зависи не от размера на пениса, а от чувствата на жената към мъжа, както и начинът по който той използва пениса си. Отчетено е, че 77% от жените не придават значение на размера. Ако размерът може да има значение, то това би било ако е твърде голям, което може да нарани жените, чиито вагини са с по-малък размер.

Ако желаем да доставим удоволствие на жена, трябва да имаме предвид, че на жените са им нужни между 13-20 минути за да достигнат до оргазъм. Хубавото е, че това не включва само половия акт, а и любовната игра. Това означава, че ако искаме да си увеличим шанса да задоволим жена, трябва просто да заложим повече на любовната игра, а не да бързаме да "влизаме", както правят една немалка част от мъжете.

Да... жените постоянно ми се оплакват, че партньорите им тотално пренебрегват любовната игра, а това не е добра предпоставка за дълготрайна връзка.

По-високите мъже са с по-големи пениси?

Общоприетото вярване, че по-високите мъже имат по-голям член, си е чист мит, който е напълно разбит от множество проучвания. Те доказват, че пенисът не е част от опорно-двигателния апарат и не се развива спрямо него. Затова височината на мъжа не оказва влиание над размера на пениса. Поради тази причина, можем да забележим че при мъжките дънки, винаги оставят еднакво пространство за "пакета", независимо дали са направени за ниски или високи мъже.

Накратко - високите мъже не са с по-големи пениси от всички останали.

Какво мислят мъжете за размера?

Според проучване 85% от мъжете имат погрешна представа за обикновения размер на пениса. Средностатистическият мъж вярва, че нормалният размер е с около 1 см повече, отколкото е всъщност. Причината за това вероятно се крие в порно индустрията, защото актьорите взимат стимуланти за размер. Получава се така, че аудиторията на порно филмите остава с изкривена представа за обикновения размер, което вреди и на собственото им самочувствие.

Тъй като порното е основният начин, чрез който мъжа може да види чужд мъжки член, то след известно гледане на такова съдържание е незбежно гледащият да вярва, че неговият размер е под нормата.

Направих лична проверка в статистиката на Google търсачката. Според данните от последните няколко години, 25% от хората, които търсят информация за размера на члена, търсят и начини за увеличаването му. Цифрите са стряскащи! Ако препдоложим, че тези търсения се правят от мъже, то би означавало, че 25% от световното мъжко население се притеснява за размера си.

А ако допуснем, че жените също се интересуват от размера на мъжете и търсят информация в интернет, то не би следвало те да търсят начини за увеличаване на размера, защото не биха имали повод. На практика излиза, че стряскащите 25% всъщност са възможно най-мекия вариант. Процентите в реалността може да са по-високи.

Заключение

Колкото повече значение придаваме на размера си, толкова по-голямо значение ще има той, а както обясних - той е маловажен фактор при доставяне на удоволствие. Ако желаете да подобрите себе си в сферата на любовта и секса - аз съм автор на книга, която може да ви помогне.

За автора:
Книги

Книги

Създай мечтаната връзка


Каква е моята травма?

Попълни теста за да разбереш

тест за детска травма